Deze brownie van zwarte bonen is om je vingers bij af te likken! Gastblogger Anne maakte gister dit recept en ze bevatten maar 111 calorieën per stuk. Je zult wel denken, zwarte bonen? Ja echt! En nee je proeft dit niet, proberen dus! Want wat is er lekkerder dan een super gezonde brownie?!
Tevens is deze brownie van zwarte bonen lowcarb, gluten, lactose en vrij van geraffineerde suikers.
Brownie van zwarte bonen (6 stukjes)
Wat heb je nodig:
– brownievorm of vierkante ovenschaal van 15/15 cm.
– bakspray en bakpapier
-1 blikje zwarte bonen uitegelekt (bonduelle 265 gr.)
– 30 gram kokosmeel
– 20 gram cacao poeder
– 3 eieren
– 1 tl bakpoeder (3 gram)
– snufje zout
– zoetstof naar keuze (honing, stevia , zoetstof, dadels, kokosbloesemsuiker)
Hoe maak je het:
Verwarm de oven voor op 175 graden en spray je bakvorm in met bakspray en bekleed deze met bakpapier.
Doe alle ingrediënten bij elkaar in je keukenmachine of blender en mix het tot een egaal beslag. Verdeel het beslag over je bakvorm en bak hem af in de voorverwarmde oven voor ongeveer 30-35 minuten. Controleer of hij gaar is door er met een satéprikker in te prikken, komt deze er schoon uit dan is hij goed. Laat de zwarte bonen brownie even afkoelen voordat je hem uit de vorm haalt en in stukjes snijd.
Tips:
– knip het bakpapier op maat en kreukel het onder de kraan tot een propje, hierdoor kun je je ovenschaal heel makkelijk bekleden.
– je kan het zeker een paar dagen afgedekt in de koelkast bewaren , ik vind hem zelfs iets lekkerder worden als hij al wat langer staat.
Voedingswaarden per stuk: 111 calorieën, 6,6 gram koolhydraten, 8 gram eiwit, 4,2 gram vet, 4 gram vezels.
Enjoy! Liefs Anne.
Wat een leuk recept voor brownies! Kun je het kokosmeel vervangen voor een ander soort meel? Bijvoorbeeld havermeel of rijstmeel?
Heeey!! Ziet er zó lekker uit! Één vraagje… Kan je het kokosmeel vervangen door boekweitmeel of speltmeel? ?
deze ziet er heel lekker uit hoor!
en leuk dat deze maar zo weinig caloriën bevat….onthou ik zeker om eens te maken
Is het een idee om er een proteïne cake van te maken, mits toevoeging van fore protein hazelnoot whey? Is het mogelijk om de eieren te vervangen door liquide egg whites of zijn volle eieren noodzakelijk?