Zuurdesem is echt brood! Ik eet weinig brood, maar als ik brood eet is het zuurdesem. Het is namelijk gezonder dan brood op basis van gist.
Dit brood heeft een lang rijsproces waardoor het nog veel gezonde voedingsstoffen bevat. Het heeft een lage glycemische index en hierdoor blijft je bloedsuikerspiegel laag.
Ik haal mijn zuurdesembrood op de markt in Groningen of ik bestel het bij Menno. Menno is een begrip in het westen en ik bestel het brood bevroren via shop.vanmenno.nl Thuis bak je dit dan kort af.
Let er wel op dat je echt zuurdesembrood koopt bij een ambachtelijke bakker. De keuringsdienst van waarde heeft een erg leuke uitzending over dit brood. Er wordt veel nep brood verkocht.
Binnenkort ben ik van plan om mijn eigen zuurdesem te gaan maken. Dit met het recept van Natalie’s keuken. Ik ben benieuwd of het me lukt om 4 dagen met mijn beslag bezig te gaan.
Onderstaand alvast even een lekker recept om je brood mee te beleggen.
Ingrediënten 1 pers:
– 2 plakken zuurdesembrood
– geitenkaas
– plakjes verse peer
– walnoten
– honing
Beleg je broodjes met bovenstaande ingrediënten en smullen maar!
Enjoy!