Wauw wat een weertje zeg! Steken jullie vanavond de bbq aan of heb je gewoon zin in een lekkere lichte salade met dit warme weer? Deze zomerse pastasalade met parmaham en meloen is heerlijk fris en is perfect als licht diner of als bijgerecht! Met deze makkelijke salade kun je lekker gezond genieten van dit mooie weer!
Het onderstaande recept is geschikt voor 2 personen als diner of 4 personen als bijgerecht.
Zomerse pastasalade met parmaham en meloen
Wat heb je nodig:
– 120 gr. volkoren penne
– 20 gr. veldsla
– 90 gr. feta kaas
– 130 gr. cherrytomaatjes gehalveerd
– handjevol verse bieslook fijngehakt
– 200 gr. cantaloupe meloen in blokjes gesneden
– 40 gr. parmaham
– handjevol verse basilicum blaadjes
– 2 el olijfolie
– versgemalen peper en zeezout
– evt. balsamico azijn
Hoe maak je het:
Kook de pasta gaar volgens de verpakking en spoel dit af met koud water. Meng dit in een grote kom met de sla, feta, tomaatjes, bieslook, olijfolie en breng dit op smak met peper en zout. Verdeel de salade over een mooie schaal en top hem met de meloen, basilicum en de ham. Sprenkel eventueel wat balsamico azijn over de salade voor iets meer smaak.
Tip: lekker met wat stukjes meergranen stokbrood, even bestrijken met olijfolie en op 200 graden 8 minuutjes in de voorverwarmde oven roosteren. Ik had super lekkere tapenade hierbij om te smullen!
Enjoy!