Deze zomerse pastasalade met meloen is perfect als hoofdgerecht met dit warme weer, maar ook heerlijk als bijgerecht bij de bbq. Lekker met een glas koude lambrusco 😉
Zomerse pastasalade met meloen (2 personen)
Wat heb je nodig:
150 gram volkoren penne
125 gram cherrytomaatjes
1/2 rode ui, in ringen gesneden
2 eetlepels groene pesto
1/2 cantaloupe meloen, in blokjes gesneden
50 gram Italiaanse rauwe ham
1 bol buffel mozzarella, in stukken
2 eetlepels pijnboompitten
2 eetlepels Parmezaanse kaas, geraspt
paar blaadjes verse basilicum
Hoe maak je het:
Kook de pasta volgens de verpakking en verwarm de oven voor op 200 graden. Rooster de pijnboompitten in een droge koekenpan goudbruin. Leg de cherrytomaatjes in een kleine ovenschaal en besprenkel ze met wat olijfolie en bestrooi ze met wat Italiaanse kruiden. Rooster de tomaatjes ongeveer 15 minuten in de oven.
Giet de pasta af en spoel af met koud water. Doe de pasta in een schaal en roer hier de pesto en rode ui door. Verdeel de meloen, mozzarella en tomaatjes hierover. Top je salade met de pijnboompitten, Parmezaanse kaas en basilicum.
Ga jij dit recept maken? Dan vind ik het super leuk als je dit deelt op social media! Gebruik dan de tag #foodilovenl of tag mij @foodilovenl in jouw bericht.
Enjoy!
ps: ben jij op zoek naar nog meer tips en tricks voor een happy en healthy lifestyle? Wil je lekkerder in je vel zitten, gezonder leven, je ideale gewicht bereiken en je meer in balans voelen? Dan is mijn e-book ‘Nooit meer op dieet’ In 7 stappen naar een gezonde en gelukkige leefstijl perfect voor jou! Klik hier voor meer info.
Ook in de winter een heerlijke salade! Deze staat hier geregeld op tafel!