Ik heb dit weekend een lekker guilty pleasure receptje voor jullie! Deze zomerse eton mess met rabarber moet je proberen! Je bouwt dit toetje laagje voor laagje op en daarna eet je alles door elkaar. Zooo yummie dit heet eton mess! Ik maakte hem voor een etentje vorige week, uiteraard met rabarber uit eigen moestuin. Een heerlijk sinner zomers toetje! Happy weekend!
Zomerse eton mess met rabarber (6 personen)
Wat heb je nodig:
– 500 gr. rabarber
– 4 el honing
– 2 tl kaneel
– 125 verse slagroom opgeklopt met een klein schepje suiker
– meringues
– aardbeien
Hoe maak je het:
Was de rabarber goed en snijd hem in kleine stukjes. Doe dit samen met de honing en het kaneel en een scheutje water in een pannetje en breng dit aan de kook. Laat de rabarber zachtjes koken totdat het een compote is geworden en laat hem helemaal afkoelen (ongeveer een uurtje).
Verdeel de rabarber compote over 6 glaasjes, gevolgd door een beetje slagroom. Verkruimel de meringue hierover en de helft van de aardbeien. Herhaal alles nog een keer en je eton mess is klaar.
Enjoy!