Het is vandaag tijd voor een echte sinner Sunday cheat, ah oh. Ik ben een groot fan van Donnay Hay, kennen jullie haar? Ik heb al haar kookboeken en ze is te gek! Toen ik van de week deze zomerse cake met pistache en honing voorbij zag komen, dacht ik die wil ik maken. Hij is heerlijk fris met de ricotta en courgette, een keertje heel iets anders dus!
Zomerse cake met pistache en honing
Wat heb je nodig:
– cakevorm, bakspray en bakpapier
– 4 eieren
– 90 gr. bruine suiker
– 1 courgette fijn geraspt
– 150 gr. boekweitmeel
– 120 gr. amandelmeel
– 250 gr. ricotta
– 2 el chiazaad
– 60 ml zonnebloemolie
– 1 el vanille extract
– 1 tl bakpoeder
– 45 gr. pistache noten fijngehakt
– 90 gr. honing
Hoe maak je het:
Verwarm de oven voor op 175 graden, vet je cakevorm in en leg er een stuk bakpapier in. Doe de eieren samen met de suiker in een kom en klop dit op voor 8 minuten of totdat het 3x verdubbeld is en lekker fluffy.
Meng de courgette, boekweitmeel, amandelmeel, ricotto, olie, chia, vanille extract en het bakpoeder in een kom en spatel dit vervolgens door het eimengsel tot een egaal beslag. Verdeel het beslag over je cakevorm en bak de cake af in de voorverwarmde oven voor ongeveer 50 minuten. Controleer of je cake gaar is door er met een satéprikker in te prikken, komt deze er schoon uit dan is hij gaar. Laat de cake even afkoelen voordat je hem uit de vorm haalt en laat hem verder afkoelen op een taartrooster.
Top de cake met de pistache noten en besprenkel hem met honing en snijd hem in plakjes om te serveren.
Enjoy!
Zag dit recept voorbij komen op Instagram (volg Donna Hay). Leuk receptje, klinkt heerlijk!