Ik ben de laatste tijd verslaafd aan zoete aardappel, vinden jullie het ook zo lekker? Deze zoete aardappelschotel is makkelijk om te maken en super lekker!
Zoete aardappel heeft een lage glycemische index en laat je bloedsuikerspiegel niet snel stijgen, de voordelen hiervan zijn: meer energie, minder vetopslag, lang verzadigd gevoel, minder kans op en eetbui, minder opgeblazen gevoel na je maaltijd en minder trek in zoetigheid. Een perfect gerecht dus om af te vallen of lekker op gewicht te blijven.
Zoete aardappelschotel (2 personen)
Wat heb je nodig:
– 4 zoete aardappels, geschild en in plakjes gesneden
– olijfolie
– 1 teentje knoflook, fijn gesneden
– 200 gr verse spinazie
– 1 broccoli, 5 min gekookt
– 150 gr. crème fraîche
– 2 handjes geraspte kaas
– peper en zout
Hoe maak je het:
Verwarm de oven voor op 200 graden en kook de aardappels in 10 minuten gaar. Verhit ondertussen een scheutje olijfolie in een wok en wok hierin de knoflook, spinazie en broccoli. Laat de spinazie slinken en meng de crème fraîche erdoor. Breng het op smaak met peper en zout.
Giet de aardappelschijfjes af en verdeel deze voor de helft over een ingevette ovenschaal. Verdeel hierover het spinaziemengsel en verdeel hier vervolgens de rest van de aardappelschijfjes over. Top het met de geraspte kaas. Plaats het 10 minuten in de voorverwarmde oven totdat de kaas is gesmolten.
Ga jij dit recept maken? Dan vind ik het super leuk als je dit deelt op social media! Gebruik dan de tag #foodilovenl of tag mij @foodilovenl in jouw bericht!
Enjoy!