Zoete aardappelbrownies

In mijn blog van afgelopen week heb ik jullie al alles verteld over het nieuwe boek Powerfood van Rens Kroes. Ik wist niet uit welk recept ik moest kiezen om mee te starten. Een nieuw boek betekend zoveel keuze uit nieuwe recepten, wat een inspiratie!

Tevens had ik een winactie voor dit boek, tromgeroffell……de winnaar is geworden: Kirsten (stuur me even een mailtje met je adres).

Ik kon niet wachten om aan de slag te gaan, ik ging voor de zoete aardappelbrownies. Voor dit weekend en deze week staan er nog meer lekkere dingen op de planning dus hou mijn instagram in de gaten.

Rens verteld dat je in New York overal en nergens home made brownies kunt kopen (klinkt erg goed), maar ze worden nog lekkerder als je ze zelf maakt en weet dat er #powerfood in verstopt zit.

Doe ze wel in een kleine ovenschaal want die van mij zijn een beetje plat geworden, ze rijzen namelijk niet 😉 De bereidingstijd is ongeveer een uurtje en simpel.
Gezond snacken moet kunnen toch?

Zoete aardappelbrownies (8-10 stuks)
Wat heb je nodig:
– 2 zoete aardappelen (ca. 400 gr)
– gesmolten kokosolie, voor het invetten
– 60 gr. ongebrande hazelnoten (ik gebruikte gemengde noten)
– 40 gr. boekweit of speltmeel
– 6 el rauwe cacao
– 1/2 tl gemberpoeder
– 1 tl vanillepoeder (ongezoet)
– 1 tl kaneelpoeder
– snufje zeezout
– 160 gr. dadels ontpit
– 2 handjes ongebrande walnoten
– 3 el ahornsiroop (ik gebruikte honing)

Benodigdheden:
– keukenmachine of mixer
– grote kom
– kleine ovenschaal en bakpapier

Hoe maak je het:
Verwarm de oven voor op 175-180 graden. Schil de zoete aardappel en snijd ze in de lengte 1x door. Bestrijk ze met wat kokosolie en zet ze 20 minuten in de voorverwarmde oven of totdat ze gaar en zacht zijn. Prik er met een vork in.
Laat de oven op 175-180 graden staan en laat de aardappelen afkoelen. Doe ondertussen de hazelnoten in de keukenmachine en maal ze fijn. Schep het notenmeel in een kom en voeg de boekweit of spelt, 5 el cacao, gember, vanille en kaneelpoeder toe plus een snufje zout. Roer alles goed door elkaar.
Snijd de dadels in kleine stukjes. Doe de afgekoelde aardappel in de keukenmachine en maal fijn. Doe hetzelfde apart met de dadels en schep het mengsel in de kom bij het meel en roer alles goed door elkaar tot een deeg. Ik heb hiervoor de keukenmachine gebruikt maar een mixer kan evt. ook.
Vet een ovenschaal in met kokosolie en leg hier een stuk bakpapier in. Schep het deeg erin en maak de bovenkant plat met een spatel of lepel. Zet de brownie voor 30 minuten in de oven. Controleer of de brownie gaar is met een vork of een satéprikker. Komt deze er schoon uit dan is hij gaar, laat de brownie afkoelen.
Meng voor de topping 1 el cacao, een snufje zout en de ahornsiroop in een kommetje. Verdeel het glazuur over de afgekoelde brownie en strooi hier fijngehakte walnoten over. Haal hem uit het bakpapier en snijd hem in kleine stukjes.

Enjoy!

Zoete aardappelbrownies 1

 

 

 

Foodilove-Weekmenu300x400

Gratis weekmenu

Voel jij dat je klaar bent om lekker in je vel te zitten? Goed in balans te zijn? Nog meer energie te hebben? Ik help om je graag om je levensstijl te veranderen waardoor jij de gelukkigste versie van jezelf kunt zijn!

Vraag nu mijn gratis weekmenu aan and let’s get started!

1 gedachte over “Zoete aardappelbrownies”

  1. Wow wat geweldig leuk dat ik gewonnen heb!!!! Zit hier met een grote glimlach op mijn gezicht. Oh wat kijk ik er naar uit om met je schitterende cadeau de keuken in te duiken! Heb je net mijn adres gegevens gemailed. Ontzettend bedankt alvast!!!!!! Veel lieve groeten, Kirsten

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Op zoek naar een gezonde leefstijl die je moeiteloos kunt volhouden?

GRATIS

Ben jij een ambitieuze moeder en wil jij écht lekker in je vel zitten en meer energie? 

Scroll naar boven