Deze zoete aardappel muffins met kwark en banaan zijn heerlijk als bij je ontbijt of als gezond tussendoortje!
Zoete aardappel muffins met kwark en banaan (12 stuks)
Wat heb je nodig:
– 1 banaan
– 2 eieren
– 225 gram magere kwark
– 75 ml zonnebloemolie
– 250 gram speltmeel
– 2 tl bakpoeder
– 1 tl kaneel
– snufje zout
– 150 gram geschilde en geraspte zoete aardappel
– muffinvorm en cupcake vormpjes
Hoe maak je het:
Verwarm de oven voor op 175 graden en bekleed je muffinvorm met bakpapiertjes. Prak de banaan fijn in een kom en meng dit met de kwark, eieren en zonnebloemolie. Voeg het meel, bakpoeder, kaneel en zout toe en roer dit door tot een egaal beslag. Spatel de zoete aardappel door het beslag en verdeel het beslag over je vormpjes. Bak de zoete aardappel muffins af voor 20 tot 25 minuten in de voorverwarmde oven.
Ga jij dit recept maken? Dan vind ik het super leuk als je dit deelt op social media! Gebruik dan de tag #foodilovenl of tag mij @foodilovenl in jouw bericht!
Enjoy!
Klopt dat ze een beetje “nattig” blijven van binnen. Ik vind ze heerlijk maar twijfel aan de gaarheid.