GODDELIJK! Dat zijn deze zoete aardappel muffins, ik kan het niet omschrijven! Gistermiddag had ik zo’n zin om nieuwe recepten te maken en dus ook om te bakken! Ik kan je verzekeren dat er super leuke dingen aankomen zoals deze zoete aardappel muffins. Het fijne is dat deze muffins een keertje geen meel bevatten dus ze zijn glutenvrij en vrij van geraffineerde suikers. Yummie!
Wat een heerlijke combinatie: zoete aardappel, pindakaas en banaan. Je doet alle ingrediënten voor deze healthy muffins in de blender en je hoeft het alleen maar te mixen!
Easy dus, wat wil je nog meer! En de macro’s zijn ook nog dikke prima 😉
Ik ben dol op zoete aardappel, deze week at ik een healthy frikandel gemaakt van kip, zoete aardappel en havermout. Zooo lekker! Ben benieuwd wat jullie ervan vinden! Laat je een reactie achter als je ze gemaakt hebt of deel je ze op social media met de tag @foodilove of #foodilove leuk!
Zoete aardappel muffins (9 stuks)
Wat heb je nodig:
– muffinvorm en bakpapier
– olijfolie of bakspray om in te vetten
– blender of staafmixer
– 1 grote zoete aardappel geschild, in blokjes gesneden en 10 minuten gekookt
– 2 eieren
– 2 bananen
– 140 gr. pindakaas of noten pasta
– 20 gr. honing
– 1 1/5 tl kaneel
– 3/4 tl gember
– 1/4 tl nootmuskaat
– 2 tl bakpoeder
– snufje zout
– 9 pecan of walnoten om je muffins te toppen
Hoe maak je het:
Verwarm de oven voor op 175 graden en vet je muffinvorm in. Ik knipte kleine stukjes bakpapier en gebruikte deze als muffinvormpjes.
Doe alle ingrediënten bij elkaar in de blender. Blend & mix it! Je beslag is klaar 🙂 proef even of het zoet genoeg is en of de smaak goed is.
Verdeel het beslag over je muffinvorm en top de muffin met een pecan noot. Bak de zoete aardappel muffins af in 20-25 minuten in de voorverwarmde oven.
Laat ze nog even afkoelen voordat je ze uit de vorm haalt en kunt smullen!
Voedingswaarde per muffin: 158 calorieën, 13.58 kh, 5.62 eiwitten, 9.48 vetten, 2.35 vezels.
Enjoy!
Hi! Ik heb ze net gemaakt en ik vind ze zeker lekker qua smaak, maar vroeg me af of de binnenkant zo “moist” hoort te blijven?
Dit klinkt echt super lekker! Geweldig 😀