Het is weer tijd voor een lekkere easy Monday! Ik ben gek op hartige taart en van deze zalm quiche wordt ik super blij! Het is een lichte quiche door het knapperige bladerdeeg en heerlijk met een lekkere frisse salade!
Zalm quiche (4 personen)
Wat heb je nodig:
– spring of quichevorm 24 cm
– bakpapier en bakspray
– 1 rol bladerdeeg (koelvers)
– 100 gr. gerookte zalmfilet in kleine stukjes gesneden
– 200 gr. tuinerwtjes (diepvries)
– 4 eieren
– 200 ml crème fraîche
– 1 el grove mosterd
– 1 ui in ringen gesneden
– versgemalen peper en zeezout
Hoe maak je het:
Verwarm de oven voor op 175 graden en spray je vorm in met bakpapier en leg eventueel een stuk bakpapier op de bodem. Bekleed je vorm met het bladerdeeg en verdeel de stukjes zalm samen met de tuinerwtjes over je bodem.
Klop de eieren los in een kom samen met de crème fraîche, mosterd en wat peper en zout. Schenk dit mengsel in je vorm en verdeel de uienringen hierover. Bak de zalm quiche af voor ongeveer 40-45 minuten in de voorverwarmde oven.
Tip: je kunt deze quiche al een dag van te voren bereiden, bewaar hem dan in de koelkast en verwarm hem de volgende dag even kort op 175 graden in de oven.
Ga jij dit recept maken? Dan vind ik het super leuk als je dit deelt op social media! Gebruik dan de tag #foodilovenl of tag mij @foodilove.nl in jouw bericht!
Enjoy!