Eindelijk voelt het dan toch echt als zomer. Wat waren de laatste dagen heerlijk hè? Ondanks dat ik moest werken, heb ik gelukkig nog heel wat van het zonnetje kunnen genieten. Nu het zulk lekker weer is, merk ik dat ik ook zin krijg in ander eten. In frisse drankjes, zelfgemaakte ijsjes en in salades. Herkennen jullie dat? Vandaag deel ik dan ook een recept met jullie voor een zomerse lunch: wraps met aardbeien, spinazie en geitenkaas. En om het af te maken kun je er nog wat balsamicoazijn, basilicum en avocado aan toevoegen. Heerlijk! Ook ideaal om mee te nemen naar je werk of voor een picknick.
Wraps met aardbeien, spinazie en geitenkaas
Wat heb je nodig (4 stuks)
4 volkoren tortilla’s
50 gram zachte geitenkaas
2 handjesvol verse spinazie
2 handjesvol verse aardbeien
eventueel een scheutje balsamicoazijn, wat verse basilicum en een avocado in stukjes gesneden. Het is er allemaal lekker bij, ook in combinatie, maar ook zonder zijn de wraps ontzettend lekker.
Zo maak je het:
Smeer de geitenkaasplakjes uit over de vier tortilla’s. Verspreid hierover vervolgens de spinazieblaadjes. Druk deze een beetje aan, zodat ze een beetje blijven plakken aan de geitenkaas. Snijd de aardbeien in plakjes en verspreid deze aan één zijde van de tortilla’s, zoals je op onderstaande foto ziet. Zo kun je de tortilla’s eenvoudig oprollen en vouwen. Verspreid eventueel nog wat balsamicoazijn, basilicum en stukjes avocado over de wrap. Rol de wrap vervolgens op. Als ik de wraps meeneem als lunch, zet ik ze na het oprollen altijd nog even vast met een prikkertje, zodat de wraps ook nog opgerold zijn wanneer ik aankom op mijn werk.
Eet smakelijk!
Ga jij dit recept maken? Dan vind ik het super leuk als je dit deelt op social media! Gebruik dan #foodilovenl of tag mij @foodilovenl in jouw bericht.
Meer recepten?
In het e-book met 12 gezonde en lekkere weekmenu’s voor drukke en ambitieuze moeders vind je 96 recepten die je in een handomdraai op tafel zet. Klik hier om te bestellen!
Ziet er lekker uit!