Volgend weekend is het zover! De Taste of Christmas is hét internationale foodie festival dat plaats vind van 12 t/m 14 december in de Jaarbeurs Utrecht. Drie dagen lang kun je inspiratie proeven voor hét ultieme kerstdiner.
In Londen is Taste of Christmas al jaren lang een groot succes en uiteraard zal dit in Nederland ook een groot succes worden.
Van top chefs, restaurants, theaters, workshops, kerstpleinen….op Taste of Christmas proef je van alles wat. Dagelijks kan er worden genoten van buitengewoon lekkere kerstgerechten van top chefs in de verschillende culinaire kerstpaviljoens en theaters. en Vito Reekers zullen hun kookkunsten met het publiek delen.
Ook is er een culinaire kerstmarkt waar je kunt proeven, kerstcadeaus kunt kopen en producten kunt inslaan. Kortom voor echte foodies!
Een tijdje geleden kreeg ik al een kleine preview in de kookstudio van Dille & Kamille aan de Nieuwendijk te Amsterdam. Kennen jullie deze winkel, echt te gek! Eén van mijn favorieten zeker weten. Masterchef winaar Bart van Berkel kookte hier een heus kerstdiner voor ons. Mijn eerste kerstdiner dit jaar in oktober. Heerlijk zo vroeg al in de kerststemming! Tijdens het diner mochten wij Bart helpen met de laatste voorbereidingen voor het diner. Hieronder een kleine impressie van dit vrolijke diner.
Ik zeg Taste of Christmas is dus de leukste voorbereiding op de kerst met een uniek aanbod denkend aan kerstrecepten, ingrediënten, tafelversiering en kerstcadeaus. Hoe leuk is dat!
Daarom geef ik dit weekend 2 vrijkaarten weg. Laat voor zondagavond 19 uur als reactie onder dit bericht je favoriete kerst gerecht achter en misschien zie ik je terug bij de Taste of Christmas.
Win je niet? Via deze link kun je de reguliere kaarten kopen. Neem uiteraard ook even een kijkje op de site van Taste of Christmas.
Daar wil ik echt heel graag heen. Kan in inspiratie op doen voor de kerst maaltijd van dit jaar. Ik ga een kerstdinner voor de hele familie maken. Ik heb vegetariërs, mensen die geen kaas lussen en mensen die allergisch zijn voor chocolade en noten. Dus het moet een heel uitgebreid kerstdinner word.
Geroosterde paprika, ui, courgette en pompoen
Tomatensalade
Rode bieten salade
Gevulde kip
Hummus
Gefrituurde zoete aardappel
Heerlijk en voor iedereen wat wils
En als toetje
Chocolade lavacakje (omdat iedereen daar zo dol op is)
Tiramisu (chocoladevrije)
Ik heb nu al zin in kerst
Wat leuk, daar doe je me een groot plezier mee. We gaan genieten!
Gefeliciteerd Monique! Jij wint de 2 tickets, je ontvangt ze later vandaag in je mail! Veel plezier dit weekend!
Als voorgerecht een heerlijke pittige pompoensoep met een toefje creme fraiche, als hoofdgerecht een kalfslenderollade met geroosterde groente, zoals pompoen, pastinaak, 3kleuren bietjes, zoete aardappel en 3 kleuren wortelen en daarbij een heerlijke saus.
Als nagerecht een chocoladesouffle met pit en vanille ijs en slagroom.
Leuk idee! Wat doe je er verder allemaal door?
Maak je die ook voor mij Jose?
Klinkt erg goed Ella! Luxe kerstdiner 🙂
Mmmmm moeilijk kiezen maar ik ga toch voor een voorgerecht: de trio van vis. en wel rauwe dun gesneden tonijn, gegrilde coquilles en garnalen met een mooie olie/lemon dressing met een pepertje en garlic..Mmmmmm zwemmend in een sancerre en de avond kan niet meer stuk.
chocolade pavlova met peer en geroosterde walnoten
Paprika Tarte Tartin!
Kaneelijs met zelfgekookte warme stoofpeertjes: al 20 jaar een vast nummer bij ons op het Kerstmenu.
Mierikswortelsoep met zalmsnippers. Heerlijk gewoon