Yes! Elke dag taart! Dat klinkt goed of niet? Geïnspireerd door de vele versies van de vezelrijke kwarktaart van Jelmer de Boer besloot ik uiteindelijk hem ook maar eens na een jaar te maken. Een verlaat groupie dus 😉 Maar het lijkt me heerlijk om in de ochtend te ontbijten met deze eiwitrijke en vezelrijke kwarktaart met blauwe bessen die weinig calorieën bevat. Wie wil dat nou niet? Precies daarom deel ik graag dit recept met jullie. Tip: maak hem dit weekend en geniet volgende week elke dag van een stukje, of vries de stukjes in. Fijne vrijdag!
Ps: let niet op de lelijke foto, want het is te donker tijdens het ontbijt om mooie foto’s te maken 😉
Vezelrijke kwarktaart met blauwe bessen (8 stukjes)
Wat heb je nodig:
– springvorm, bakpapier, keukenmachine en (staaf) mixer
– 100 gr. dadels
– 220 gr. roggebrood
– 32 gr. roomboter
– 900 gr. Alpro blauwe bessen yoghurt
– 200 gr. Linessa cream cheese light (ik gebruikte monchou luchtig)
– 60 gr. eiwitpoeder (ik gebruikte smart proteïne vanille)
– 12 plakjes gelatine (20 gram)
– 250 gr. verse of diepvries blauwe bessen
Hoe maak je het:
Bekleed een springvorm met bakpapier. Laat de roomboter smelten in een steelpannetje. Snijd ondertussen de dadels in fijne stukjes en maal het roggebrood fijn met de keukenmachine. Meng dit door de gesmolten boter en verdeel dit mengsel over de bodem van de springvorm. Zet de springvorm in de koelkast.
Week ondertussen de gelatineblaadjes in een aantal kommetjes met koud water (zie beschrijving verpakking). Meng de Alpro, Linessa en het eiwitpoeder door elkaar met de mixer of staafmixer. Ik deed dit met mijn Kitchenaid. Pureer de blauwe bessen met de staafmixer of keukenmachine en verhit ze kort in een pannetje. Knijp de gelatineblaadjes uit en meng deze met de blauwe bessen totdat alles gesmolten is. Voeg het blauwe bessen mengsel door de kwark en roer dit goed door.
Giet het kwarkmengsel in de springvorm op de bodem en laat de vezelrijke kwarktaart voor minstens 3 uur opstijven in de koelkast. Ren de volgende ochtend naar je koelkast om te smullen. Tip van Jelmer: eet niet direct alles op.
Voedingswaarde van 1 stukje taart: calorieën 293, vet 11.9 gr, eiwit 27.4 gr, koolhydraten 35.2 gr.
Enjoy!
Waar haal ik eiwitpoeder of de vervanger ervoor?
Oee, ziet er ook heerlijk uit!
Je kunt hem invriezen! Ik heb wat stukjes weggegeven en de rest zelf opgegeten 🙂 je kunt hem wel 4-5 dagen bewaren.
Als je deze taart( die er zoooooo lekker uitziet) als ontbijt wilt gebruiken, dan is de vraag natuurlijk hoe je hem bewaard?
Kan deze in de vriezer?