Al enige tijd wilde ik zelf hummus maken. Ik kocht het altijd in een bakje bij de Lidl omdat hier de minste toevoegingen in zaten.
Nu ik dit eenmaal heb geprobeerd weet ik zeker dat ik het nooit meer kant en klaar koop!
Het is super makkelijk en ook nog eens veel goedkoper. Lekker op een stokbroodje maar ook om rauwkost stengels in te dippen!
Onderstaand recept kwam ik tegen op Chickslovesfood. Nina en Elisa hebben een blog met gezonde en simpele gerechten.
Ik maak er vaak wat van, ze inspireren me met goed, no nonsens en lekker eten. Dus neem zeker een kijkje op hun blog!
Ingrediënten voor 1 schaaltje:
– olijfolie
– 225 gr kikkererwten uit blik
– 2 el tahin (sesampasta verkrijgbaar bij de supermarkt)
– 2 teentjes knoflook gepeld en grof gehakt.
– sap van 1 citroen
– 1 tl komijnpoeder gemalen
– paprikapoeder
– peper en zout
Hoe maak je het:
Doe de kikkererwten, de tahin, knoflook en de komijnpoeder in een keukenmachine.
Pers de citroen uit en voeg ook het sap toe, evenals 4 eetlepels olijfolie en peper en zout.
Maal het geheel en blijf mixen totdat er een gladde puree ontstaat. Je kunt ook alles mixen met je staafmixer.
Proef het geheel en voeg eventueel nog wat zout en peper toe voor de smaak.
Doe alles in een kommetje en schenk nog wat olijfolie erover en maak het af met het paprikapoeder.
Enjoy!