Ik ben helemaal verslaafd aan het aspergeseizoen. Hier word ik zo blij van!
Daarom heb ik afgelopen weekend een verse aspergesoep op tafel getoverd. En met dit mooie weer heerlijk in de zon opgegeten.
Het leuke aan deze soep is dat je ook de schillen en kontjes van de asperges gebruikt. Dus geen food waste!
Ingrediënten voor 4 personen:
– 500 gr. ongeschilde asperges
– 2 kippenbouillon blokjes
– 1300 ml water
– 1 bosje lente ui
– 30 gr. boter
– 30 gr. bloem
– 125 ml. slagroom (op kamertemperatuur)
– topping: eieren en achterham
– staafmixer
Hoe maak je het:
Schil de asperges rondom met een dunschiller. Vanaf vlak onder het kopje naar beneden. Verwijder de onderkant en gooi deze samen met de schillen in een soeppan.
Voeg het water en de 2 bouillon blokjes toe en breng het geheel aan de kook. Laat het geheel het 20 minuten zacht koken.
Snijd de lente ui in ringen. Verhit de boter in een andere soeppan en bak de lente ui een paar minuten op laag vuur. Voeg de bloem toe en bak dit even mee.
Zeef de bouillon en voeg dit toe aan de pan. De schillen hoef je niet meer te gebruiken.
Voeg de slagroom toe en pureer het geheel met de staafmixer.
Snijd de geschilde asperges in stukjes en voeg dit toe aan de soep. Laat het geheel nog even 10 minuten zachtjes koken.
Kook ondertussen een paar eieren hard in 8 minuten en laat ze schrikken onder koud stromend water. Pel ze en prak ze met een vork in stukjes. Snijd ook de ham in reepjes en garneer hiermee je soep.
Enjoy!