Ik blijf het heerlijk vinden taart als ontbijt! Dit keer maakte ik deze tropische kwarktaart met mango & passievrucht. Dit recept is gebaseerd op de vezelrijke kwarktaart, natuurlijk en ik gaf er een kleine zomerse twist aan. Deze variant moet je proberen, heerlijk als ontbijt of tussendoortje!
Fijn weekend allemaal en laat jij weten of jij deze taart hebt gemaakt op social media door mij te taggen? Vind ik super leuk, liefs Marleen.
Tropische kwarktaart (8 puntjes)
Wat heb je nodig:
– springvorm en bakpapier
– 200 gr. roggebrood
– 100 gr. medjoul dadels
– 34 gr. roomboter gesmolten
– 900 gr. optimel mango & passie vrucht
– 200 gr. cream cheese light Lidl (of een andere light roomkaas)
– 60 gr. whey eiwitpoeder vanille (ik gebruik Fore protein blend)
– 10 gelatine blaadjes
– bakje zomerse spread met passievrucht & ananas AH
Hoe maak je het:
Hak het roggebrood samen met de dadels in de keukenmachine fijn, meng de gesmolten roomboter hierdoor. Bekleed je springvorm met bakpapier en verdeel het mengsel hierover. Druk het goed aan met een bolle kant van een lepel en zet de bodem van je taart even weg in de koelkast.
Week ondertussen de gelatineblaadjes 1 voor 1 in koud water (zoals op de verpakking wordt aangegeven) en knijp ze goed uit.
Meng de kwark met de roomkaas en whey in de keukenmachine tot een glad mengsel. Doe 4 el van dit mengsel in een steelpannetje samen met de gelatine blaadjes. Verwarm dit kort totdat de gelatine is gesmolten in de kwark en voeg dit weer toe aan het kwarkmengsel. Spatel of mix alles nog 1 keer goed door en giet dit mengsel op de bodem van de taart. Strijk dit glad en laat de tropische kwarktaart minstens 3 uur opstijven in de koelkast. Top je taartpunt met 1 el zomerse spread als je hem gaat eten, super tropisch!
Voedinswaarden per punt zonder spread: 209 calorieën, 17,8 gr. kh, 21,1 gr, eiwit, 4,3 gr. vet en 2,8 gr. vezels.
Enjoy!
Hoi Marleen, hoe lang kun je deze taart goed houden?
Groetjes kim
heb je een alternatief voor AH producten? Die zijn in het buitenland niet te verkrijgen.
Lekker!