Het is weer tijd voor een lekker en simpel gerecht in het weekend, of gaan jullie toch voor uitgebreid koken? Dit keer een gezonde oosterse thaise kip kokossoep.
Ik heb vanmiddag op de markt bij de kaasboer allerlei lekkers voor op een borrelplankje gekocht dus ik ga voor easy. Even cheaten met een lekker glas wijn. Dit mag toch aangezien de zon er af en toe door komt 😉
Deze thaise kip kokossoep maakte ik afgelopen week. Hij staat in een handomdraai op tafel dus perfect als je lekker en gezond wilt maar niet veel tijd hebt.
Voor deze soep gebruikte ik kipdijfilet, gebruiken jullie dit wel eens? Heerlijk mals en het is ook zeer geschikt voor in allerlei andere lekkere oosterse gerechten.
Tip: wil jij er een echte maaltijdsoep van maken? Serveer de soep dan met noedels erin.
Thaise kip kokossoep (4 personen)
Wat heb je nodig:
– scheutje olijfolie
– 1 teentje knoflook uitgeperst
– 3 cm verse gember geraspt
– 1 zak pittige Thaise roerbakmix
– 850 ml kraanwater
– 2 kippenbouillon tabletten
– 1 blikje kokosmelk (400 ml)
– klein handje fijngehakte koriander
– evt. ketjapsaus
Hoe maak je het:
Snijd de kipdijfilet in stukjes en verhit een scheutje olijfolie in een soeppan.
Roerbak de kip 2 minuten en voeg de knoflook en de gember toe. Voeg na 2 minuten de thaise roerbakmix toe en roerbak alles nog 1 minuut.
Voeg nu het water samen met de bouillonblokjes en kokosmelk toe en breng het geheel aan de kook. Laat het voor ongeveer 8-10 minuten zachtjes koken. Serveer de soep uit in mooie kommen en top hem met de koriander. Wil je hem nog verder op smaak brengen? Voeg dan wat ketjapsaus toe.
Enjoy!
Hai! Ik ga vanavond jouw kip-kokossoep maken!!
Hoeveel kip gebruik jij in deze soep??