Ik kwam afgelopen dinsdag avond laat thuis van mijn werk maar wilde toch nog gezond eten. Ik had alle ingrediënten voor deze spinazie lasagne van het weekend al gehaald en vond het zonde om ze te laten liggen.
Dus na een druk dagje heb ik toch binnen 30 minuten deze lasagne in de oven gekregen. En in het halve uurtje dat hij in de oven staat kun je even een heerlijk momentje voor jezelf nemen.
Hij is erg makkelijk en ik ben gek op Italiaanse gerechten. Deze lasagne is uiteraard niet koolhydraatvrij maar wel helemaal vers bereid dus ik zeg smullen. Ik vind een ovenschotel sowieso heerlijk met dit stormachtige weer. Ook staat er een courgette lasagne op mijn to do list, deze zul je binnenkort voorbij zien komen. De lasagnebladen kun je namelijk prima vervangen door courgette en dan is hij nog gezonder!
Spinazie lasagne (4 personen)
Wat heb je nodig:
– olijfolie
– 500 gr. rundergehakt
– 1 ui fijngesnipperd
– 1 teentje knoflook fijn gesneden
– 1 tl oregano
– 400 gr. tomatenblokjes
– 250 gr. crème fraîche
– 450 gr. gesneden bladspinazie uit de diepvries
– 12 verse lasagnebladen
– 100 gr. Parmezaanse kaas geraspt
– peper en zout
Hoe maak je het:
Verwarm de oven voor op 200 graden. Verhit een scheut olijfolie in een wok of koekenpan en fruit de ui een paar minuten.
Laat ondertussen de bevroren spinazie in een pan rustig ontdooien.
Voeg de knoflook, oregano en het gehakt toe. Bak het gehakt rul en voeg hierna de tomatenblokjes toe. Kook het geheel voor 5 minuten.
Breng de saus op smaak met wat peper en zout.
Pak een grote ovenschaal en deze vul je met de gehaktsaus, gevold door lasagnebladen. Doe daar bovenop de spinazie gevolgd door de crème fraîche. De crème fraîche hoef je niet uit te smeren maar je legt gewoon hier en daar wat neer met een lepel. Bestrooi de laag als laatst met een klein beetje peper en zout. Let op deze volgorde herhaal je 3x dus je doet overal steeds 1/3 van.
Herhaal dit alles drie keer en bestrooi als laatst de lasagne met de Parmezaanse kaas.
Dek de ovenschaal af met een stuk aluminiumfolie en zet de lasagne voor ongeveer 30 minuten in het midden van de oven. Verwijder na 20 minuten de folie.
Heerlijk met een groene salade met komkommer, tomaten en een dressing naar keuze.
Enjoy!
Je kunt de lasagne 1 dag van tevoren bereiden, maar zet ‘m nog niet in de oven: doe dat pas de dag zelf. Bewaar afgedekt in de koelkast.