De eerste winterse en kerstgerechtjes komen eraan op Foodilove!
Vandaag deel ik deze spiced wintersoep met pompoen, zoete aardappel en wortel met jullie. Gister kreeg je ook al een klein voorproefje toen ik het winters banenbrood deelde. Beide recepten zijn met healthy en met winterse specerijen op smaak gebracht en ook kun je ze met kerst serveren. Hoe leuk is dat!
Deze spiced wintersoep is heerlijk stevig en romig. En is zowel vegetarisch als veganistisch. Door de combinatie van de wortel met nootmuskaat en kaneel krijgt hij een zoet tintje, ik vind dit heerlijk.
Uiteraard kun je deze overheerlijke receptjes nu al testen zodat ze met de kerst in een handomdraai op tafel staan. Zijn jullie al met het kerstdiner bezig? Ik kan er dagen lang over na denken!
Spiced wintersoep met pompoen, zoete aardappel en wortel (4 personen)
Wat heb je nodig:
– olijfolie
– 1 kleine ui fijngesnipperd
– 2 teentjes knoflook fijn gesneden
– 1 zoete aardappel
– 1/2 flespompoen
– 4 kleine wortels
– 1 tl kaneel
– 1/2 tl nootmuskaat
– 1 liter groentebouillon
Hoe maak je het?
Verwijder de schil van de zoete aardappel, pompoen en wortels met een dunschiller. Snijd alles in blokjes.
Verhit een scheutje olijfolie in een soeppan en fruit de ui en knoflook 3 minuten. Voeg alle groente toe samen met de kaneel en nootmuskaat en bak dit 5 minuten mee.
Voeg de bouillon toe en breng de soep aan de kook. Laat de soep 30 minuten koken en pureer hem met de staafmixer. Breng de soep op smaak met peper en zout.
Heerlijk als tussendoortje, lunch of diner.
Enjoy!
4 kleine wortels hoe klein is klein?
Dat klinkt ook goed zeg Eveline, leuk dat je mijn recepten volgt!
Ik wil echt even laten weten dat ik het echt een super lekkere soep vind! Had zelf de wortels vervangen door een pastinaak.. Heerlijk!! dankje voor je recept, groetjes, Eveline