Het is weer tijd voor een easy Monday receptje! Dit speltbroodje falafel met spinazie en pompoen is perfect om je week lekker, gezond en simpel te starten!
Hebben jullie weleens falafel gegeten? Ik wel eens buiten de deur, maar had het nog nooit bij de supermarkt gekocht. Dit is goed bevallen, ik vind deze vegetarische falafel balletjes van de AH heerlijk!
Falafel is gemaakt van kikkererwten, uiteraard kun je deze balletjes ook makkelijk zelf maken. Ik had ze over van mijn boodschapjes van vorige week dus besloot ik om een lekker healthy broodje te maken.
Deze broodjes waren zo lekker, ik kan me het voorstellen dat je je nu al verheugd op het moment dat ze op tafel staan op de maandagavond! Het lijkt me trouwens leuk om elke maandag een easy recept met jullie te delen, dus tijd voor een nieuwe rubriek.
Speltbroodje falafel met spinazie en pompoen (2 personen)
Wat heb je nodig:
– 2 speltbroodjes AH
– 10 falafel balletjes AH
– pompoenspread Zonnatura
– handjevol spinazie
– 1/2 tomaat in plakjes
Hoe maak je het:
Verhit een droge koekenpan en bak de falafel balletjes ongeveer 5 minuten totdat ze bruin zijn. Snij ondertussen de speltbroodjes open en smeer er een laagje pompoenspread op. Verdeel er wat spinazie en plakjes tomaat over. En top de broodjes met de falafel balltjes.
Enjoy!
Het was werkelijk heerlijk!
Een creatief nieuw gerechtje, interessant 😀