Dit is een van mijn favo Foodilove recepten! Ook deze hebben we in een nieuw jasje gestoken. Je zet alle ingrediënten klaar voor dit speltbrood met yoghurt en rozijnen en binnen 5 minuten staat hij in de oven. Je hoeft het namelijk niet te kneden en te laten rijzen. Supermakkelijk dus!
Tip: Je kunt dit brood met allerlei gedroogd fruit maken en ook zou je nog noten aan het deeg kunnen toevoegen. Je hebt alleen een klein laagje boter nodig op dit brood en je kunt smullen.
Speltbrood met yoghurt en rozijnen
Wat heb je nodig:
– cakeblik, bakspray en bakpapier
– 250 gram volkoren speltmeel
– 250 gram Griekse yoghurt
– 1 ei
– 1 theelepel bakpoeder
– 1 theelepel baking soda
– 1 theelepel kaneel
– snufje zeezout
– handjevol rozijnen en cranberries
Hoe maak je het:
Verwarm de oven voor op 175 graden. Roer de droge ingrediënten goed door elkaar en voeg het ei en de Griekse yoghurt toe. Meng alles goed door elkaar. Ik deed dit met de keukenmachine maar het kan zelf gewoon met een lepel. Roer alles goed door totdat het mengsel plakt.
Voeg naar smaak de rozijnen en cranberries toe. Hoe meer hoe beter 😉 Vet een cakeblik in (ik leg er altijd een stuk bakpapier in zodat je het brood er zo uit kunt tillen) en verdeel het deeg hierin.
Bak het speltbrood af in ongeveer 30 minuten. Wanneer je een satéprikker in het brood steekt en hij komt er schoon uit is hij gaar. Laat het brood even afkoelen voordat je het uit de bakvorm haalt.
Deze mooie foto is gemaakt door Hendrika !
ps: ben jij op zoek naar nog meer inspiratie voor een happy en healthy lifestyle? Wil je lekkerder in je vel zitten, gezonder leven, je ideale gewicht bereiken en je meer in balans voelen? Dan is de Foodilove Members’ Club perfect voor jou! Klik hier om je aan te melden.
Hoi Marleen,
Ik vandaag dit recept gemaakt, wel een beetje aangepast op eigen smaak, 50 gr Yoghurt minder gebruikt en dan een geprakte banaan er door, een paar rozijnen, twee dadels, en het ei gesplitst, eidooier door het deeg, en het eiwit eerst opgeklopt en er luchtig doorheen gespateld voor de extra luchtigheid van het brood, wat gemengde noten erdoor voor de extra 🙂 En hij smaakt fantastisch!!!! Dank je wel voor dit recept.
Is de Griekse yoghurt in dit recept een magere of een vette variant?
Net gemaakt en al stiekem geproefd, heerlijk.
Mijn man vindt dit recept meer op ontbijtkoek lijken. Daarmee is het nu wel zijn nieuwe favoriete ontbijtkoek recept zonder suiker.
Klinkt heerlijk, dit wil ik zeker een keertje proberen. Ik probeer ook brood te vermijden maar dit lijkt me te lekker.