Wat is er lekkerder dan dat je huis dan helemaal naar appeltaart ruikt in het weekend? Precies! Ik bakte gister voor het eerst sinds lange tijd met een bakmix. Ik kreeg deze spelt appeltaart met pompoen en cranberry opgestuurd van Leev. Het is een echte biologische oerbakmix zonder toevoegingen dus dit wilde ik wel proberen.
Ik kan je vertellen de korst wordt heerlijk knapperig en wat een goed idee de combinatie van appel, pompoen en cranberry. Om te smullen!
Leev heeft een aantal nieuwe biologische bakmixen, waaronder: browniemix met courgette, roomkwark en rood fruit, speltwortelcake met walnoot en glutenvrije banaan koekjes. Voor welke zou jij gaan? Deze bakmixen zijn verkrijgbaar bij de ah.
Spelt appeltaart met pompoen en cranberry (1 taart)
Wat heb je nodig:
– 1 bakmix spelt appeltaart Leev
– springvorm en bakpapier
– 175 gr. koude boter
– 750 gr. rode appels (ik gebruikte elstar, goudreinetten zijn ook heerlijk)
– 200 gr. pompoen blokjes (diepvries ah)
– 100 gr. cranberry (diepvries ah)
– 3 el honing of rietsuiker
– 2 tl kaneel
Hoe maak je het:
Verwarm de oven voor op 175 graden, leg een stuk bakpapier in je springvorm en vet de bodem en randen in met wat boter. Snij de boter in stukjes en doe dit samen met de bakmix in een kom en kneed dit tot een soepel deeg. Maak hier een bol van en wikkel een derde in vershoudfolie en bewaar dit in de koelkast.
Verdeel de rest van het deeg over je springvorm, druk het goed uit zodat je ook de rand kunt bekleden.
Schil ondertussen de appels en snijd deze in blokjes. Meng dit in een kom met de pompoen, cranberry, honing en kaneel. Verdeel dit mengsel over de springvorm en pak het overige deeg uit de koelkast. Maak hier dunne repen van en verdeel deze in een ruitvorm over de bovenkant van je appeltaart.
Plaats de bakvorm in het midden van de voorverwarmde oven en bak de appeltaart in 60 minuten goudbruin. Laat hem even afkoelen en je kunt smullen!
Tip: serveer je spelt appeltaart met pompoen en cranberry met een lekkere dot zelfgemaakte slagroom. Het is ten slotte weekend en 1 iets lekkers mag 😉
Lekker genieten dus! Fijn weekend, liefs Marleen.
Wat een heerlijk najaarsrecept!