Het is weer zover, heerlijk avondje is gekomen! Wat ben ik dol op de maand december, alleen maar gezelligheid met veel te veel lekker eten. Niet verkeerd voor een echte foodie!
Aangezien granola één van de meest bekeken recepten op mijn blog is besloot ik speciaal voor jullie een Sinterklaas versie te maken.
Deze speculaas granola is perfect voor dit Sinterklaas weekend. Een heerlijk ontbijt met magere kwark of als tussendoortje. Toch nog even iets gezonds tussen het snoepen door, en zo makkelijk.
Wanneer je de basis hebt gemaakt kun je de speculaas granola met van alles afmaken. Ik gebruikte gedroogde cranberries, die passen bij deze tijd van het jaar samen met geraspte kokos.
Speculaas granola
Wat heb je nodig:
– 300 gr havermoutvlokken
– 120 gr gemengde noten
– 2 el speculaas kruiden of meer naar eigen smaak
– 3 el kokosolie
– 8 el honing
Topping: cranberries en geraspte kokos naar eigen smaak.
Hoe maak je het:
Verwarm je oven voor op 175 graden. Meng alle droge ingrediënten in een kom (behalve de toppings). Verwarm de kokosolie met de honing in de magnetron totdat het gesmolten is en voeg dit toe aan de kom. Meng nu alles goed door elkaar.
Verdeel alles over een bakplaat bekleed met bakpapier. Bak de granola af voor ongeveer 15 a 20 min in de voorverwarmde oven. Hou je granola goed in de gaten, wanneer het mooi goud bruin is haal je het uit de oven. Laat het even afkoelen en je kunt een grote weckpot vullen, heerlijk!
Enjoy!
Hoelang kan je het bewaren in een weckpot?
Wat een leuk idee! Lijkt me lekker, ben gek op speculaas in deze tijd van het jaar 🙂
Liefs,
Anouk