Mijn weekend staat in het teken van de detox workshop die ik morgen geef bij Wadapartja. Maar uiteraard start ik mijn zaterdag niet zonder een stukje overheerlijke ontbijttaart. En ik ga maar eens voor een heerlijke hardloopsessie in plaats van een bezoekje aan de gym. Mijn spieren doen de hele week al zeer dus ik zeg even rust.
Dit keer maakte ik een speculaas eiwitbommeje als variatie op het eiwitbommetje van mijn vriendinnetje Charlie’s Kitchen. Toen ik dit recept zag wilde ik deze taart direct maken, ohhh wat maakt ze lekkere dingen en wat inspireert ze me! Ik voegde aan het recept van Charlotte speculaaskruiden en mango toe als vervanging van de rode vruchten.
Ik kreeg super veel enthousiaste reacties op de foto van deze healthy ontbijttaart op instagram dus besloot het recept snel met jullie te delen. Tag je mij in je foto als je hem maakt? Vind ik super leuk, happy weekend!
Speculaas eiwitbommetje (8 personen)
Wat heb je nodig:
– springvorm 21 cm
– bakpapier
– 200 gr. havermeel (havermout gemalen)
– 50 gr. kokosmeel
– 8 dadels fijngehakt
– 225 ml water
– 1000 gr. magere kwark
– 1 el speculaaskruiden
– 7 gelatine blaadjes
– 250 gr. mango diepvries ah
– 2 scheppen vanille eiwitpoeder (smart protein body & fit shop)
– 250 gr. verse of diepvries blauwe bessen ontdooid
Hoe maak je het:
Verwarm de oven voor op 175 graden en leg het bakpapier op de bodem van je springvorm. Meng de dadels in de blender heel fijn samen met het water en voeg het haver en kokosmeel toe. Meng alles tot een deeg en verdeel dit over de bodem van je springvorm. Druk het vervolgens goed aan.
Bak de bodem voor ongeveer 10 minuten in de voorverwarmde oven totdat hij mooi bruin wordt. Hou hem goed in de gaten want elke oven is anders. Laat de bodem na het bakken goed afkoelen.
Week ondertussen de gelatine blaadjes voor 5 minuten in koud water. Pureer ondertussen de mango in een pan en verwarm deze. Knijp de gelatine blaadjes goed uit en voeg deze toe. Verwarm het net zo lang op laag vuur totdat alle gelatine is opgelost.
Meng het mango mengsel door de kwark en voeg de speculaaskruiden en het eiwitpoeder toe. Meng alles goed door elkaar. Schenk het mengsel op de bodem van je taart en laat de taart minimaal 3 uur afgedekt opstijven in de koelkast (de hele nacht kan uiteraard ook). Sprint de volgende ochtend uit je bed richting de koelkast om je ontbijttaart te toppen met de blauwe bessen. Maak eerst een mooie foto voordat je hem aansnijd en smullen kun je!
Tip: je kunt deze taart invriezen zodat je elke dag kunt genieten van dit overheerlijke speculaas eiwitbommetje.
Enjoy!