Yes, vanaf nu is het zover! Ik ga jullie verwennen met allerlei lekker sinterklaas recepten. Startend met dit gezonde speculaas bananenbrood. Met maar een paar ingrediënten heb je een heerlijk verantwoord tussendoortje!
Speculaas bananenbrood (12 plakjes)
Wat heb je nodig:
– 200 gr. amandelmeel
– 3 rijpe bananen
– 2 eieren
– 8 medjoul dadels
– 1 tl bakpoeder
– 1 tl speculaaskruiden
– optioneel: 50 gr. pepernoten
– 2 el amandelschaafsel
Hoe maak je het:
Verwarm de oven op 175 graden en leg een stuk bakpapier in je cakevorm. Doe alle ingrediënten behalve de pepernoten en het amandelschaafsel in een kom en mix het tot een egaal beslag met de keukenmachine. Spatel de pepernoten erdoor en verdeel het beslag over je cakevorm. Top het speculaas bananenbrood met wat amandelschaafsel en bak hem af voor 35-40 minuten in de voorverwarmde oven.
Ga jij dit recept maken? Dan vind ik het super leuk als je dit deelt op social media! Gebruik dan de tag #foodilovenl of tag mij @foodilove.nl in jouw bericht!
Dat wordt gezond smullen, lekker genieten! Liefs Marleen.
Ik heb er kruidnootjes doorgedaan maar was dat de bedoeling of moeten het pepernoten zijn?
Heerlijk! Ga je hem dit jaar weer maken?
Zeker! Je kunt het gewoon vervangen door bv. tarwe of spelt bloem 🙂
Hai Marleen, is het amandelmeel te vervangen? Dat heb ik niet in huis…
Groetjes Linda
Nou hij smaakt erg lekker hoor!! Volgende keer mss wat meer speculaaskruiden erbij doen voor een sterkere smaaksensatie!!
Hallo, net de speculaasbananencake gemaakt. Staat nu in de oven!! Ben benieuwd hoe het smaakt.
Ik laat het je weten.
Groetjes
En hoe is hij geworden? Vast heerlijk? Je kunt hem idd per plakje invriezen, super handig!
Hoi hoi, hij staat bij mij nu in de oven?? Ben erg benieuwd!! Kan ik hem net zoals andere banaanbrood in plakjes in de diepvries doen? Ik laat je weten hoe hij smaakt, vast lekker? Groetjes