Afgelopen weekend deelde ik al deze paas wraps en ik beloofde al dat ik deze week meer paasrecepten ga delen. Ik maakte dit soepje van zoete aardappel en appel speciaal voor Pasen, maar eigenlijk is hij altijd lekker! Wisten jullie dat de combinatie van zoete aardappel en appel goddelijk is? Het is een zoet soepje en heerlijk om te serveren in een klein glaasje, super leuk!
Soepje van zoete aardappel en appel (4-6 personen)
Wat heb je nodig:
– olijfolie
– 1 rode ui fijngesnipperd
– 1 teentje knoflook fijngesneden
– 2 zoete aardappels geschild en in blokjes gesneden
– 3 appels in blokjes gesneden
– 750- 1000 ml ml kippen of groentebouillon
– 1 tl kaneel
– versgemalen peper en zeezout
– Griekse yoghurt en fijngesneden bieslook
Hoe maak je het:
Verhit een scheutje olijfolie in een soeppan en fruit hierin de ui en de knoflook aan. Voeg de zoete aardappel en appel toe en bak dit 3 minuten op lager vuur. Voeg de bouillon toe en breng de soep aan de kook. Kook de soep in 20 minuten gaar en pureer hem met de staafmixer. Breng de soep op smaak met kaneel en versgemalen peper en zeezout. Verdeel de soep over 4-6 glaasjes en garneer het met een tl Griekse yoghurt en bieslook.
Ga jij dit recept maken? Dan vind ik het super leuk als je dit deelt op social media! Gebruik dan de tag #foodilovenl of tag mij @foodilovenl in jouw bericht!
Enjoy!