Toen we afgelopen zondagavond Nederland in reden en ik zag het herfstachtige weer had ik direct zin in pompoensoep. Maandag zag ik overal ook weer pompoenen liggen en ik kreeg in de avond eters dus ik ging voor deze pittige pompoensoep.
Hij is erg makkelijk want ik kook de pompoen met schil en al. Dus je bent geen uur bezig om de pompoen van de schil te doen en te snijden, wat best een pittig klusje is.
Binnen een half uur heb je deze heerlijke licht pittige en romige pompoensoep op tafel. Hij is puur van smaak en je zou eventueel ook nog wat gember, koriander en kokosmelk naar eigen smaak toe kunnen voegen. Wanneer je niet van pittig houd doe dan een halve peper in de soep voor een lichte bite.
Het is een snelle en makkelijke soep en perfect voor in de herfst. Maar ook op een zonnige dag zoals vandaag.
Jullie houden binnenkort nog een betere foto van me tegoed! Soep fotograferen is nog steeds niet helemaal mijn ding en ik heb alleen de basis soep gegeten en had geen toppings.
Wat heb je nodig (1 liter soep)
– olijfolie
– 1 pompoen
– 2 tenen knoflook
– 2 rode uien
– 1 rode peper
– 2 tl kerriepoeder
– 1000 ml kippenbouillon
– evt. crème fraîche, gember, kokosmelk of koriander naar smaak
Hoe maak je het:
Zet 1 liter water op met 2 kippenbouillon blokjes om de bouillon te maken. Halveer de pompoen en verwijder de zaden. Snijd grove stukken van de pompoen. Snijd de ui, rode peper (verwijder de zaadlijsten) en de knoflook fijn.
Verhit een scheut olijfolie in een grote pan. Fruit de knoflook, peper, ui en kerriepoeder kort aan op middelhoog vuur. Voeg de pompoen toe en schep het voor ongeveer 2 minuten om.
Voeg de bouillon toe, breng het geheel aan de kook en laat het 20 minuten zacht koken. Pureer het geheel met de staafmixer tot een gladde en romige soep. Voeg evt. water toe als de soep nog te dik is.
Schep de soep in kommen en maak hem af met de crème fraîche en koriander.
Enjoy!