Ik maakte vorige week deze snelle en simpele quiche en kreeg ontzettend veel verzoekjes voor het recept. Deze quiche is perfect voor de makkelijke maandag, hij staat binnen 10 minuten in de oven. Heerlijk met een caprese salade!
Italiaanse quiche (4 porties)
Wat heb je nodig:
olijfolie
6 plakjes bladerdeeg, diepvries
4 eieren
1 ui, fijngesnipperd
1 tomaat, in blokjes
1 bol mozzarella, in stukjes
200 gram gerookte kipreepjes
1 eetlepel Italiaanse kruiden
peper en zout
springvorm en bakpapier
Tip: ik maakte er een salade caprese bij met tomaat en buffel mozzarella in plakjes. Top dit met basilicum blaadjes, olijfolie en wat versgemalen peper.
Zo maak je het:
Verwarm de oven voor op 180 graden, leg een stuk bakpapier in je springvorm en vet de randen in met wat olijfolie. Bekleed je springvorm met het bladerdeeg.
Klop in een kom de eieren los en voeg de ui, tomatenblokjes, mozzarella, kipreepjes en Italiaanse kruiden toe. Breng dit mengsel op smaak met peper en zout en schenk het in je springvorm. Bak de quiche in ongeveer 35-40 minuten gaar.
Enjoy!
Ben jij een ambitieuze moeder en wil je meer energie, afvallen, balans en tijd voor jezelf? Klik hier om het gratis Foodilove weekmenu te downloaden.