Deze slawraps met makreel en blauwe bessen at ik een uurtje geleden als lunch. Ze waren zo goddelijk dat ik ze direct met jullie wilde delen. Je kunt ze uiteraard nog dit weekend maken als gezonde lunch, tussendoortje of borrelhapje. In één woord yummie, I like it!
Je kunt deze slawraps ook vullen met tonijn of gerookte kip, er zijn veel combinaties mogelijk. Na een sportief ochtendje hou ik wel van een easy, skinny en lichte lunch.
Iedereen een healthy en zonnig weekend!
Slawraps met makreel en blauwe bessen (1 persoon)
Wat heb je nodig:
– 4 blaadjes romaine sla
– 1 gerookte makreel naturel
– klein handje blauwe bessen
– 1/4 gele paprika in blokjes
– 1 lente ui fijn gesneden
– 6 snoeptomaatjes gehalveerd
– 2 el Griekse yoghurt
– 1 tl dijon mosterd
– drupje citroensap
– versgemalen peper en zout
Hoe maak je het:
Was de sla blaadjes en leg ze op een mooi bord. Snijd de makreel in blokjes en meng dit met de blauwe bessen, paprika, lente ui en snoeptomaatjes.
Voeg de Griekse yoghurt, mosterd, citroensap toe en breng de salade op smaak met wat versgemalen peper en zout.
Vul de slablaadjes met de salade en top ze nog met wat blauwe bessen.
Enjoy!
superlekker recept van makreelsalade!! Ik doe het op een speltbroodje en ipv gele paprika gebruik ik een stukje bleekselderij. Smullen!
Lekker! En super gezond.
Wat een fijn receptje zeg! Heb heel lang geleden eens slawraps gemaakt, snel weer eens doen want is lekker 😀