Om te vieren dat de Sint weer in het land is maakte ik voor Fitnessbijbel voor vrouwen het recept van dit sinterklaas bananenbrood. Bananenbrood is één van mijn favoriete bakrecepten dus ik gaf er dit keer een speciale twist aan. Ik maakte een chcolade pepernoten bananenbrood.
Dit healthy bananenbrood kun je zonder zorgen serveren op pakjesavond, heerlijk genieten dus! Je vindt de voedingswaarde per plakje onder het recept.
Deel je het met me als je het hebt gemaakt via instagram, facebook of tiwtter? Dit vind ik erg leuk, een fijne pakjesavond volgende week!
Chocolade pepernoten bananenbrood (12 plakjes)
Wat heb je nodig:
– cakeblik, bakspray en bakpapier
– 3 bananen
– 3 eieren
– 50 gr. dadels fijngehakt
– 100 gr. amandelmeel
– 50 gr. quinoameel
– 2 tl bakpoeder
– 2 tl speculaaskruiden
– snufje zout
– 100 gr. (biologische) chocolade pepernoten
Hoe maak je het:
Verwarm de oven voor op 175 graden en spray je cakeblik in. Leg een stuk bakpapier in je cakeblik.
Mix de bananen met de eieren en de dadels in de keukenmachine tot een egaal mengsel.
Voeg het meel, bakpoeder, speculaaskruiden en zout toe en mix alles kort tot een egaal beslag. Spatel de pepernoten erdoor maar laat er een paar achter om het bananenbrood mee te toppen. Giet het beslag in het cakeblik en verdeel de rest van de pepernoten over je bananenbrood. Plaats het cakeblik in de voorverwarmde oven voor ongeveer 40-45 minuten. Controleer of je bananenbrood gaar is door er een satéprikker in te steken. Komt deze er schoon uit laat het banenbrood dan even afkoelen voordat je hem uit de vorm uit.
Tip: wanneer het chocolade pepernoten bananenbrood nog een beetje warm is is hij al super lekker om te proeven hou je plakjes over? Deze kun je bewaren voor ongeveer 3 dagen of in de vriezer. Het is ook een perfect tussendoortje voor na sinterklaas.
Voedingswaarde per plakje:Kcal 147
Koolhydraten 16.5 gr
Eiwitten 4.9 gr
Vetten 6.8 gr
Enjoy!