Vandaag heb ik een superlekker en simpel bananenbrood recept voor jullie, mijn favoriete tussendoortje!
Simpel bananenbrood
Wat heb je nodig:
– 200 gr amandelmeel
– 3 rijpe bananen
– 2 eieren
– 8 medjool dadels, in stukjes gesneden
– 1 tl bakpoeder
– 1 tl kaneel
– optioneel: pure chocola, fijn gesneden
Hoe maak je het:
Verwarm de oven op 175 graden en leg een stuk bakpapier in je cakevorm. Doe alle ingrediënten in een kom en mix het tot een egaal beslag met de keukenmachine. Verdeel het beslag over je cakevorm en bak hem af voor 35-40 minuten in de voorverwarmde oven. Controleer of de cake gaar is door er een sateprikker in te steken, komt deze er schoon uit dan is hij gaar.
Tip: vries de plakjes los in en haal ze 2 uur van tevoren uit de diepvries, zo heb je altijd een gezond tussendoortje.
Ga jij dit recept maken? Dan vind ik het super leuk als je dit deelt op social media! Gebruik dan de tag #foodilovenl of tag mij @foodilovenl in jouw bericht!
Enjoy!
Makkelijk recept en heerlijk brood, hij was op voordat ik er erg in had. Met name mn kleinzoon van 2 is dol op deze balanebrood. Bedankt!
Hoi Marleen,
Kun je aangeven wat de macro’s zijn van het brood? Per plak.
Groetjes Brit
Wat leuk om te horen zeg! Lekker van genieten dus 🙂
Hi Marleen,
Inmiddels je recept van bananenbrood uitgeprobeerd. Via Social Media had ik je recept opgepikt met de opmerking dat bananenbrood vaak tegenvalt. Maar dit is tot nu toe het beste recept van zo’n tussendoortje. Bovenop had ik fijngehakte chocolade gestrooid.
Hartelijke groet,
Jolande Vos van I Love Food & Wine
http://ilovefoodwine.nl/
Heerlijk recept, amandelmeel is zo fijn om mee te bakken (en onwijs lekker).