Soms heb je zin om iets makkelijks te maken maar toch gezond. Neem deze salade bowl die heel iets lijkt met allerlei verse groente maar in een handomdraai op tafel staat.
Doordeweeks eet ik veel salades en maak mijn maaltijden bijna allemaal van te voren klaar. Handig om de volgende dag je maaltijden zo mee te nemen naar je werk, en ook de vitamines zijn natuurlijk niet verkeerd in de winter.
Deze salade bowl is perfect om al je restjes bij elkaar te doen en heerlijk als bijgerecht voor een gezonde lunch of diner. Maar uiteraard kan hij ook als tussendoortje. Ik combineer een salade bowl vaak ook nog met kipfilet of avocado. Eigenlijk kun je van alles gebruiken, en je maakt hem af met je favoriete dressing. Ik gebruikte geen dressing maar hüttenkäse, nemen jullie dit wel eens? Echt yummie.
Hij is ook hartstikke leuk voor een etentje, presenteer dan alles netjes en het lijkt heel wat!
Salade bowl (4 personen bijgerecht)
Wat heb je nodig:
– 1 zakje gemengde sla
– 2 tomaten in plakjes
– 1/2 komkommer in plakjes
– 2 hard gekookte eieren
– klein blikje mais uitgelekt
– 2 el hüttenkäse of olijfolie met citroensap
– evt. 1 avocado of kipfilet in plakjes
– versgemalen peper en zout
Hoe maak je het:
Verdeel de sla over 4 mooie kommen en leg hier alles op wat je maar lekker vind.
Maak de salade af met de hüttenkäse en versgemalen peper en zout. Of met een lekker scheutje olijfolie en citroensap.
Enjoy!
Lekker. Ik ga denk ik nog een yoghurt knoflook sausje erbij doen.