Heb jij zin in een heerlijke frisse en romige cake? Dan zit je met deze ricotta cake met blauwe bessen zeker goed! Door de ricotta is de cake heerlijk smeuïg en blijft hij zeker een paar dagen goed.
Blauwe bessen zijn echt zomer fruit en je kunt zo iets heerlijk verrassend op tafel zetten. Ik hou van bakken en gebruik bijna elke dag mijn Kitchenaid. Een echte aanrader voor hobbykoks!
Onderstaand recept is wel een echte guilty plessure, maar dit mag in het weekend!
Ingrediënten voor 1 cake
– cakevorm
– evt. bakspray
– 250 gr ricotta
– 150 gr roomboter (ongezouten) op kamer temperatuur
– 150 gr zelfrijzend bakmeel
– 150 gr kristalsuiker
– 3 eieren
– 100 gr blauwe bessen
– sap van 1/2 citroen
– snufje zout
Zo maak je het:
Verwarm de oven voor op 175 graden.
Vet je cakevorm in. Ik doe dit altijd met bakspray super handig!
Klop de boter samen met de ricotta, de suiker en het citroensap romig.
Voeg nu 1 voor 1 de eieren toe. Zorg dat het ei volledig is opgenomen voordat je de volgende toevoegt.
Voeg nu het zelfrijzend bakmeel toe en een snufje zout. Meng het tot een egaal beslag.
Giet het beslag in de cakevorm en verdeel de blauwe bessen over het beslag.
Bak de cake af in ongeveer 40 minuten. De cake is gaar wanneer je er een saté prikker in steekt en deze er schoon uitkomt.
Laat de cake afkoelen op een rooster.
Enjoy!
Deze ga ik binnenkort maken, wat een heerlijk recept!