Gisteravond ben ik de keuken ingedoken om het nieuwe boek van Amber Albarda door te neuzen en vooral uit te proberen.
Ik was benieuwd of de recepten weer net zo succesvol zijn als haar vorige boeken. Uiteraard heeft ze dit weer waargemaakt!
Ditmaal met een boek vol heerlijke bak recepten. Amber ontwikkelde een aantal (veel) bakrecepten die goed voor je zijn.
Het boek staat vol met zoete en hartige lekkernijen. Zonder suiker, tarwe, koemelk en vrijwel zonder gluten.
Ik ben een enorm fan van haar, het zijn gezonde en vooral lekkere recepten.
Ik heb ervoor gekozen om de chocolate chip cookies en de bosbessen muffins te maken. Ze waren easy om te maken, en de ingrediënten zijn tegenwoordig al overal te koop.
De chocolate chip cookies zijn heerlijk met de gesmolten stukjes chocolade erin! En de blauwe bessen muffins ook goddelijk.
De recepten zien er goed uit en ook de foto’s zijn super mooi. Het leest makkelijk weg en Amber heeft een leuke humor erin verwerkt. Meer weten over Amber Albarda? Kijk op haar site www.amberalbarda.nl
Chocolate chip cookies
Wat heb je nodig:
– 180 gr. amandelmeel
– 1tl wijnsteenzuurbakpoeder
– 3 el kokosolie gesmolten
– 4 el ahornsiroop
– 2 el vanille-extract
– 70 gr. pure chocolade fijngehakt
Hoe maak je het:
Verwarm de oven voor op 180 graden. Leg een vel bakpapier op de bakplaat.
Meng het amandelmeel en het bakpoeder in een kom. Mix de gesmolten kokosolie, ahornsiroop en het vanille-extract toe en meng het tot een glad geheel.
Roer het tot een plakkerig deeg en voeg als laatst de fijngehakte chocolade toe.
Verdeel het deeg in ongeveer 20 gelijke delen. Draai hier met je hand balletjes van en druk ze op het bakpapier uit tot een plat rond koekje van een dikke centimeter.
Bak de koekjes in de oven voor ongeveer 15 minuten gaar. Houd je van knapperige koekjes 16 minuten of meer een chewy bite dan 14 min
Bosbessen muffins
Wat heb je nodig:
– 135 gr. volkoren speltmeel
– 1/2 el wijsteenzuurbakpoeder
– snufje versgemalen zeezout of himalayazout
– 65 gr. gesmolten kokosolie
– 50 ml ahornsiroop
– 100 ml amandelmelk
– 75 gr. ongezoete appelmoes
– 1/4 tl vanille-extract
– 1/2 tl citroenextract
– 150 gr. blauwe bessen
Hoe maak je het:
Verwarm de oven voor op 170 graden. Ik heb een hetelucht die alleen maar op 175 kan dus dit heb ik gedaan. Bekleed een muffin bakblik met papieren vormpjes. Mix alle droge ingrediënten in een kom. Doe de overige ingrediënten behalve de blauwe bessen erbij en roer tot een glad beslag. Schep dan de blauwe bessen door de mix.
Vul de papieren vormpjes met het beslag en bak de muffins tot ze goud bruin en gaar zijn in de oven. Dit is ongeveer 25-30 minuten.
Laat de muffins afkoelen voordat je ze serveert.
Enjoy!
Bron: Gezond bakken Amber Albarda