Red velvet cake

Ga jij deze kerst voor een mega lekker dessert? En wil jij de show stelen tijdens het kerstdiner? Deze red velvet cake is de ultieme guilty pleasure van dit jaar op Foodilove! Gister vertelde ik je in dit blog hoe jij kunt genieten tijdens de feestdagen en toch in balans kunt zijn, dus dan weet jij precies hoe je deze taart kunt inpassen!

Tip: deze red velvet cake kun je prima een dag van te voren al maken, top hem pas vlak voordat je hem gaat uit serveren en je zit top!

Red velvet cake (8 personen)
Wat heb je nodig:

Cake:
– bakpapier en een springvorm van 20 cm
– staafmixer en mixer
– 250 gr. roomboter (op kamertemperatuur)
– 6 eieren
– 400 gr. suiker
– 200 gr. rode biet
– 200 gr. pure chocolade
– 100 ml zonnebloemolie
– 5 el cacao poeder
– 2 zakjes vanillesuiker
– 1 zakje bakpoeder
– 600 gr. bloem
– 1 tl zout

Glazuur:
– 400 gr. roomkaas
– 250 gr. witte chocola
– 250 gr. roomboter (op kamertemperatuur)

Topping:
– granaatappelpitjes
– poedersuiker

Hoe maak je het:
Verwarm de oven voor op 175 graden. Bekleed je springvorm met bakpapier en vet hem in met bakspray of boter. Klop de boter met de eieren en de suiker in een grote kom luchtig in 5 minuten.
Pureer de 150 gr. bietjes met het sap wat uit de verpakking komt glad met je staafmixer. Breed de pure chocolade in stukjes en smelt deze met de zonnebloemolie in een steelpannetje op laag vuur. Mix vervolgens het chocolademengsel, de bietenpuree en voeg hier de cacaopoeder, vanillesuiker, bakpoeder, de bloem en een snufje zout door het beslag. Mix alles tot een egaal beslag.
Verdeel het beslag over je springvorm en bak de cake af in ongeveer 45 minuten in de voorverwarmde oven. Controleer of de cake goed gaar is door er een satéprikker in te steken, komt deze er droog uit dan is hij gaar. Laat de cake goed afkoelen voordat je hem uit de springvorm haalt.
Ga ondertussen aan de slag met de topping voor je cake. Breek de witte chocolade in stukjes en smelt deze in een steelpannetje op laag vuur met 50 gr. boter. Meng vervolgens de roomkaas door de chocolade. Als dit mengsel een beetje is afgekoeld roer je de rest van de boter erdoor.
Halveer de cake als hij goed afgekoeld is met een scherp mes of een touwtje. Verdeel wat glazuur over de helft van de onderkant van je cake en leg de andere helft er weer bovenop. Smeer de bovenkant  en de zijkant van je cake af met een dikke laag glazuur. Zet de taart minstens 2 uur in de koelkast om op te laten stijven. Verdeel voordat je de cake serveert de granaatappelpitjes over je cake en bestrooi hem met poedersuiker.

Ga jij dit recept maken? Dan vinden wij het super leuk als je dit deelt op social media! Gebruik dan de tag #foodilovenl of tag mij @foodilove.nl in jouw bericht!

Enjoy! Fijne feestdagen! Liefs Marleen.

 

Foodilove-Weekmenu300x400

Gratis weekmenu

Voel jij dat je klaar bent om lekker in je vel te zitten? Goed in balans te zijn? Nog meer energie te hebben? Ik help om je graag om je levensstijl te veranderen waardoor jij de gelukkigste versie van jezelf kunt zijn!

Vraag nu mijn gratis weekmenu aan and let’s get started!

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Op zoek naar een gezonde leefstijl die je moeiteloos kunt volhouden?

GRATIS

Ben jij een ambitieuze moeder en wil jij écht lekker in je vel zitten en meer energie? 

Scroll naar boven