Wat een lekker ontbijtje maakte ik vorig weekend tijdens Pinksteren met rabarber uit eigen tuin. Ik had nog beloofd om deze rabarbersalade met aardbei en munt met jullie te delen. En hij was zo lekker dat ik jullie hem ook niet wilde onthouden! I love rabarber…yummie.
Je kunt hem zo eten met gemengde sla maar ik heb de rabarbersalade met aardbei en munt als ontbijt met een bakje magere kwark genomen. Puur genieten!
De rabarber kun je zo rauw eten als je hem fijn snijd en het ontbijtje is in no time klaar. Perfect voor een regenachtige zondagochtend zoals nu.
Rabarbersalade met aardbei en munt (1 persoon)
Wat heb je nodig:
– 150 gr. magere kwark
– 1 el rabarber heel fijn gesneden
(als hij uit eigen tuin komt even met een dunschiller de schil eraf halen)
– 50 gr. aardbeien
– honing
– 2 muntblaadjes fijn gesneden
Hoe maak je het:
Meng de rabarber met de aardbei en munt en schep de kwark in een schaaltje.
Schep de rabarbersalade erop en top het ontbijtje met wat honing.
Enjoy!