Ik was gister heerlijk mijn keukenkastjes aan het opruimen toen ik nog een restje quinoa tegenkwam. Ik had zin in een makkelijke maar gezonde lunch en checkte even mijn koelkast. Ik besloot om een quinoa caprese te maken. I love caprese en het leek me een goede combinatie. Wat dus ook nog zo was 🙂
Ook zou je het natuurlijk als avondeten kunnen nemen met een stukje vlees of vis. Ik hou van gerechtjes met een simpele Italiaanse twist!
Quinoa is erg gezond hebben jullie er al wel eens mee gekookt? Onderstaand is ook nog eens een skinny recept, dit past precies in mijn healthy lifestyle.
Quina caprese (2 personen)
Wat heb je nodig:
– 100 gr. quinoa
– handjevol snoeptomaatjes
– half zakje mini mozzarella bolletjes
– handjevol rucola
– basilicum blaadjes
– 3 el olijfolie extra vierge
– 1 el balsamico azijn
– peper en zout
Hoe maak je het:
Kook de quinoa zoals op de verpakking vermeld staat in ongeveer 12 minuten gaar. Giet de quinoa af en laat het vervolgens even afkoelen.
Breng als eerst de quinoa op smaak met de olijfolie, balsamicoazijn en peper en zout.
Halveer de snoeptomaatjes en meng deze samen met de mozzarella bolletjes door de quinoa. Maak de quinoa af met de rucola en basilicumblaadjes.
Enjoy!
Yummy, vooral met goede buffelmozzarella lijkt het me erg lekker 🙂