Oh wat ben ik dol op deze quiche met pompoen en spinazie! Hij is super makkelijk om te maken en met dit herfstachtige en koude weer vind ik pompoen heerlijk! De combinatie met spinazie en feta is ook erg verrassend en deze quiche is perfect als licht diner of lunch. Perfect voor je weekend dus!
Quiche met pompoen en spinazie
Wat heb je nodig:
– quiche of springvorm
– olijfolie of bakspray
– 6 plakjes bladerdeeg
– 4 eieren
– 125 gr. crème fraîche
– 1 zak pompoenblokjes (verkrijgbaar op de groente afdeling supermarkt, of schil een pompoen, haal de zaden eruit en snijd deze in blokjes)
– 200 gr. verse spinazie
– 100 gr. feta
– Italiaanse kruiden
– peper en zout
Hoe maak je het:
Verwarm de oven voor op 175 graden laat het bladerdeeg ontdooien. Vet de quiche of springvorm in met bakspray of olijfolie.
Zet een pan met ruim water op en kook de pompoen blokjes voor ongeveer 10-15 minuten. Giet de pompoen af. Verhit ondertussen een scheut olijfolie in een wok en doe hier de spinazie in totdat het geslonken is.
Meng de eieren met de crème fraîche en voeg flink wat peper en zout toe.
Bedek met de ontdooide plakjes bladerdeeg de quiche of springvorm. Zorg ervoor dat alle randen goed bedekt zijn.
Verdeel nu de spinazie over de bodem gevolgd door de pompoen blokjes. Giet het eimengsel erover en verkruimel de feta erover en bestrooi alles tenslotte met Italiaanse kruiden.
Bak de quiche met pompoen en spinazie ongeveer 45 minuten in de oven totdat hij goudbruin is.
Enjoy!