Toen ik de kersteditie van de Allerhande aan het doorlezen was viel deze quiche met geitenkaas en peer mij direct op. Deze wilde ik maken voor mijn high wine en high tea.
Hij viel super goed in de smaak. De quiche is vegetarisch, lactosevrij en kan ook prima als bijgerecht geserveerd worden. De combinatie van peer, geitenkaas, dadels en noten is heerlijk!
Je kunt zelfs de peren vervangen door perzik, super bij geitenkaas.
Ik zeg een perfect kerst recept!
Quiche met geitenkaas en peer
Wat heb je nodig:
– quiche of springvorm
– olijfolie
– bladerdeeg ontdooid of vers
– 50 gr. ongebrande noten grofgehakt
– 2 sjalotten in dunnen ringen gesneden
– 2 peren
– 125 gr. verse dadels gehalveerd (pit verwijderd)
– 4 eieren
– 200 ml Alpro cuisine of slagroom
– 150 gr. Hollandse jong belegen geitenkaas (geraspt Albert Heijn)
– 2 takjes rozemarijn (alleen de naaldjes, fijngesneden)
– peper en zout
Hoe maak je het:
Verwarm de oven voor op 175 graden. Vet je quiche of springvorm in met olijfolie of bakspray en bekleed hem met het bladerdeeg.
Verhit een koekenpan zonder olie en rooster de noten voor ongeveer 3 minuten. Meng de noten samen met de sjalotten en dadels.
Schil de peren en snijd ze in parten. Klop de eieren los met de room en voeg de geitenkaas, rozemarijn en peper en zout naar smaak toe.
Verdeel het notenmengsel over de bodem van de quiche, verdeel de partjes peer erover en schenk het eimengsel hierover.
Bak de quiche in ongeveer 40-45 minuten af in het midden van de oven. Dek de quiche af met aluminiumfolie als hij te donker wordt.
Laat de quiche uit de oven nog een uur afkoelen op een rooster.
Enjoy!
Bron: Allerhande edeidecember 2014.
Ik heb hem gemaakt, hij was echt heerlijk!!