Gisteravond stond ik om half elf nog in de keuken om de jam met chiazaad uit het kookboek Powerfood van Rens Kroes te maken.
De hele week inspireerde dit boek mij al en ik kon niet wachten om de keuken in te duiken. Dus dan maar op zaterdagavond.
Elke healthfreak zou dit boek in de kast moeten hebben! Het staat vol met super gezonde en heerlijke recepten.
Ik heb overal al post its geplakt van de recepten die op mijn lijstje staan. Ook heb ik vanochtend de gojibessenshake gemaakt.
Beide recepten zijn super simpel en het is echt genieten! Ik heb de jam op een speltcracker gegeten en samen met de shake is het mijn pre workout meal.
De jam is suikervrij en geeft je een enorme boost van het chiazaad. Of zoals Rens zegt een “kickstart” van je dag!
Powerfood kan ik maar met 1 word omschrijven WAUW. Dit is zekere niet mijn eerste en laatste recept uit dit nieuwe kookboek.
Gojibessenshake
Wat heb je nodig:
– 3 el gojibessen
– 200 ml kokoswater
– 1 banaan
– grote handvol bevroren bosbessen
– 1 tl lijnzaad
– 1 tl chiazaad
Hoe maak je het:
Doe de gojibessen in een schaaltje en voeg het kokoswater toe. Laat dit minimaal 3 uur wellen in de koelkast.
Voeg de rest van de ingrediënten toe. Mix alles tot een heerlijke shake.
Jam met chiazaad
Wat heb je nodig:
– 300 gr verse bosbessen (blauwe)
– 3 el ahornsiroop
– 2,5 el chiazaad
– 1tl vanille-extract
Hoe maak je het:
Breng de bosbessen en de ahornsiroop aan de kook in een steelpannetje. Roer regelmatig en laat het mengsel 5 min. op een laag vuurtje sudderen. Je zult zien dat er veel vocht uit de bessen komt.
Pureer de bessen met een aardappelstamper of vork en roer de chiazaad erdoor heen. Kook het geheel voor 15 min. op laag vuur. Wanneer het dik wordt haal je het direct van het vuur en voeg het vanille-extract toe.
Bij mij werd het al vrij snel dik. Laat het afkoelen en wanneer het nog niet zoet genoeg is voeg er dan nog wat ahornsiroop bij.
Deze jam kun je in een luchtdichte afgesloten pot nog minimaal een week in de koelkast bewaren.
Ook nieuwsgierig geworden en wil jij ook dit boek in je boekenkast hebben? Neem dan een kijkje op de site van Rens Kroes. Of bestel direct het boek op bol.com.
Enjoy!
Ben je zo te zien wel even mee bezig, maar het ziet er erg goed en gezond uit! Lijkt me wel leuk om een keer zelf jam te maken 🙂
Hhmmm…. het ziet er super lekker uit!
ik wil het zeker weten een keer proberen!
Liefs
mevrouw-iep.blogspot.com