Hebben jullie mijn te gekke giveaway al gezien op de Foodilove instagram? Ik geef het nieuwe boek van Jamie Oliver weg en je kunt vandaag nog meedoen. Hanne @miss_havermout deed mee en maakte afgelopen weekend deze pompoenquiche met geitenkaas. Wat een mooie foto heh, ik wilde hem direct met jullie delen. Met de herfst in aankomst is dit een perfecte makkelijke maandag!
Deze supermooie foto is gemaakt door Hanne van Misshavermout.com. Neem zeker even een kijkje op haar website, wat een lekkere recepten.
Pompoenquiche met geitenkaas (4 personen)
Wat heb je nodig:
– quichevorm en bakspray
– olijfolie
– 1 rol bladerdeeg
– 4 eieren
– scheutje melk
– 2 teentjes knoflook fijn gesneden
– 400 gr. pompoen blokjes
– 3 rode uien in dunne ringen gesneden
– 125 gr. verse geitenkaas
– 1 tl rozemarijn
– 4 plakken parmaham
– 50 gr. pecannoten fijngehakt
– versgemalen peper en zeezout
Hoe maak je het:
Verhit een scheutje olijfolie in een pan en fruit hierin de ui en knoflook aan. Voeg de pompoen en rozemarijn toe en bak deze op laag vuur voor 15 minuten. Verwarm de oven voor op 175 graden en spray je quichevorm in met bakspray. Verdeel het bladerdeeg over de bodem van je quichevorm, prik wat gaatjes in de bodem met een vork. Klop de eieren los met een scheutje melk in een kom en breng dit op smaak met peper en zout. Schep de pompoen in de quiche en schenk hierover het eimengsel. Verdeel hier de geitenkaas, rode ui, pecannoten en parmaham over.
Bak de quiche af voor ongeveer 40 minuutjes in de voorverwarmde oven. Controleer met een satéprikker of de quiche gaar is. Laat hem even afkoelen voordat je hem aansnijd.
Ga jij dit recept maken? Dan vinden wij het super leuk als je dit deelt op social media! Gebruik dan de tag #foodilovenl of tag mij @foodilove.nl in jouw bericht!
Enjoy!
Hoe groot is de quichevorm?