Speciaal voor Halloween maakte ik voor dit weekend deze pompoencake met chocola en sinaasappel. Ik kwam deze cake tegen in de nieuwe Allerhande en gaf er uiteraard een kleine Foodilove twist aan. Hij is om te smullen en niet heel erg hoog in calorieën, perfect dus! Ik ben nieuwsgierig, doen jullie ook iets speciaals voor Halloween?
Pompoencake met chocola en sinaasappel
Wat heb je nodig:
– cakeblik, bakpapier en bakspray
– 100 gr. roomboter
– 1 tl koek of speculaaskruiden (dille & kamille)
– 250 gr. gekookte pompoenblokjes of vers (diepvries AH)
– rasp van de schil van 1 sinaasappel
– snufje zout
– 100 gr. rietsuiker
– 2 eieren
– 125 ml crème fraîche
– 300 gr. zelfrijzend bakmeel
– 2 tl bakpoeder
– 50 gr. pure chocolade druppels of fijn gehakt
Hoe maak je het:
Verwarm de oven voor op 175 graden en vet een bakblik in met bakspray of boter en leg er een stuk bakpapier in.
Mix de boter, kruiden, sinaasappelrasp, 100 gr. suiker, zout en de helft van de gekookte pompoen in de keukenmachine of met een mixer. Voeg één voor één de eieren toe gevolgd door de crème fraîche. Voeg als laatst het bakmeel en bakpoeder toe en mix het kort tot een egaal beslag. Spatel de rest van de pompoen en de chocolade erdoor.
Schep het beslag in de cakevorm en bak de pompoencake in het midden van de oven in ongeveer 45 minuten gaar. Controleer of de cake gaar is door er een satéprikker in te steken. Komt deze er schoon uit dan is hij gaar. Laat de cake eerst goed afkoelen voordat je hem uit de vorm haalt.
Happy Halloween!
Leuke variant van de pompoencake! Ook al is Halloween inmiddels geweest, dit wil ik zeker nog wel een keer proberen!