Happy Friday! Maak jij dit weekend ook deze pompoen pannenkoekjes?
Pannenkoekjes zijn altijd een goed idee en overheerlijk als ontbijt, deze variant met pompoen is super lekker!
Wat heb je nodig (4 stuks)
– olijfolie of kokosolie
– 100 gr. tarwebloem
– 1 ei
– 70 gr. pompoen
– 100 ml amandelmelk
– 1 tl kaneel
– 1/2 tl gemalen gember
– 1/8 tl nootmuskaat
– snufje zout
– topping: 1 el magere kwark, kaneel en een scheutje ahorn siroop
Hoe maak je het:
Schil de pompoen, snijd hem in blokjes en kook hem in 10 minuten gaar.
Pureer de pompoen met de staafmixer en voeg het ei, amandelmelk, kruiden en zout toe. Meng alles goed door elkaar en voeg vervolgens de bloem toe en
Verhit een scheutje olie in een koekenpan en bak de pannenkoekjes in een paar minuten om en om goudbruin.
Ik topte mijn pompoen pannenkoekjes met een wat magere kwark, kaneel en ahorn siroop. Yummie!
Enjoy!