Volgensmij hoef ik jullie niet meer te vertellen dat ik gek ben op plaattaart als drukke mama. Jij ook? Dit keer maakte ik hem met gegrilde groenten en geitenkaas. Omdat de groenten al gegrild zijn, heb je deze plaattaart binnen 5 minuten in de oven staan. Super makkelijk, gezond en onwijs lekker!
Plaattaart met gegrilde groenten en geitenkaas (2 personen)
Wat heb je nodig:
1 rol bladerdeeg
4 eetlepels groene pesto
450 gram gegrilde groenten, ontdooid (diepvries AH)
4 plakjes zachte geitenkaas
versgemalen peper
Hoe maak je het:
Verwarm de oven voor op 200 graden en rol op de bakplaat het bladerdeeg uit. Vouw de randen van de plaattaart naar binnen en verdeel de pesto over de plaattaart. Verdeel de gegrilde groenten erover en bestrooi met verse peper. Vekruimel de geitenkaas hierover. Bestrijk de randen met water en bak de plaattaart in 20 minuten af in het midden van de voorverwarmde oven.
Tip: superlekker met een simpele salade van rucola, cherrytomaatjes en balsamicoazijn.
Ga jij dit recept maken? Dan vind ik het super leuk als je dit deelt op social media! Gebruik dan de tag #foodilovenl of tag mij @foodilovenl in jouw bericht!
Enjoy!
ps: ben jij op zoek naar nog meer inspiratie, wil jij graag lekkerder in je vel zitten, gezonder leven, wat gewicht verliezen en je meer in balans voelen? Dan is het Foodilove weekmenu perfect voor jou! Klik hier om hem gratis te downloaden.
Ik ben ook nieuwsgierig naar het antwoord op jouw vraag!
Groetjes, Sandra
Ik ben net zo fan van de plaattaart als jij. Ik vroeg mij af heb je eventueel ook een vervanging voor het bladerdeeg? Iets met wat minder vet ofzo, ik wordt soms een beetje misselijk van al dat bladerdeeg.
Groeten Merel