Zijn jullie ook zo gek op comfort food? Vandaag het recept voor een lichte plaatpizza caprese met een leuke twist. Ik heb namelijk geen tomaten maar paprika voor de saus gebruikt. Voor deze plaatpizza caprese heb je maar een paar ingrediënten nodig en hij staat in een handomdraai in de oven. Een super easy monday dus, dat wordt smullen vanavond!
Plaatpizza caprese (2 personen)
Wat heb je nodig:
– 1 rol bladerdeeg
– 1 pot gegrilde paprika’s uitgelekt
– 15 gr. basilicum blaadjes
– 125 gr. buffel mozzarella
– 6 plakjes salami
– 1/2 rode ui in ringen
– 125 gr. cherry tomaatjes gehalveerd
– als je wilt een halve rode peper fijngesneden 😉
– versgemalen peper en zeezout
Hoe maak je het:
Verwarm je oven voor op 200 graden en rol het bladerdeeg uit op je bakplaat. Doe de gegrilde paprika’s samen met de helft van de basilicum blaadjes in de blender en mix dit tot een saus. Breng de saus op smaak met wat versgemalen peper en zeezout. Verdeel de saus over je pizza.
Verdeel de salami, mozzarella in stukjes, rode ui, tomaatjes en de peper over je pizza en strooi er nog wat peper over. Bak de plaatpizza af in de voorverwarmde oven voor ongeveer 15 minuten.
Haal de plaatpizza uit de oven en verdeel de overige basilicum blaadjes hierover.
Tip: lekker met een frisse salade met komkommer en tomaat!
Enjoy!