You’ve got pizza-mail! Ik ontving afgelopen week dit pakket van Magioni boordevol lekkere ingrediënten en werd als Magioni pizza-chef weer uitgedaagd om een recept te maken. Het was weer tijd voor een pizza-party, dit keer met de olijfolie van Iliada olijfolie en Heks’nkaas. Ik ben gisterochtend hiermee aan de slag gegaan en heb weer flink uit de kast gehaald, alle combi’s waren mogelijk. De beide recepten zijn om je vingers bij af te likken, wanneer organiseer jij je pizza-party?
Crostine met kleurrijke bloemen en olijfolie
De pizza die ik maakte met de olijfolie is perfect voor op de borreltafel. Met maar 3 ingrediënten heb je in een handomdraai een lekkere borrelhap op tafel staan. Perfect als je weinig tijd hebt, maar toch wilt shinen als je vrienden langskomen. En even iets anders dan een standaard broodje 😉 Ik vind deze olijfolie van Iliada heerlijk, het zit in eens supermooie fles en het wordt ook wel Grieks Goud genoemd. Dit is zeker waar!
Wat heb je nodig:
1 Magioni pizzabodem
40 ml Iliada olijfolie
30 gram eetbare bloemen
Hoe maak je het:
Verwarm de oven voor op 220 graden en bestrijk de pizzabodem met olijfolie. Bak hem af in de voorverwarmde oven voor 10-12 minuten. Meng ondertussen een ruime hoeveelheid olie met de bloemen en laat de pizzabodem iets afkoelen. Giet het mengsel met de olijfolie en bloemen over de afgebakken pizza en je crostini is klaar om opgegeten te worden!
Romige pizza met Heks’nkaas gegrilde aubergine, feta en granaatappel
De andere pizza die ik maakte was met de nieuwe kwarkspread van Heks’nkaas en ik was direct verkocht, heerlijk! De kwarkspread is lekker en verantwoord dus deze kun je zonder enig schuldgevoel op je pizza smeren. Ik heb even kort de aubergine gegrild en de combi met feta en de granaatappel is in één woord: goddelijk, probeer zelf maar!
Wat heb je nodig (1 persoon):
1 Magioni courgette pizzabodem
70 gram Heks’nkaas kwarkspread
60 gram aubergine
2 eetlepels granaatappel
10 gram fetakaas
10 gram verse munt
1 citroen
10 gram pecannoten
Hoe maak je het:
Snijd de aubergines in ronde plakken van ongeveer 3 millimeter dikte en grill deze in een grillpan. Bak de pizzabodem af in 10-12 minuten in een voorverwarmde oven van 220 graden. Wanneer de pizzabodem mooi goudbruin is, laat je hem even afkoelen en vervolgens besmeer je hem met 70 gram Heks’nkaas kwarkspread. Breek de pecannoten in kleine stukjes en haal de blaadjes munt van de takjes.
Verdeel de gegrilde aubergine plakken over de bodem en verbrokkel de feta hierop. Top de pizza af met de verse muntblaadjes, pecannoten en citroenrasp.
Ga jij een van deze recepten maken? Dan vind ik het super leuk als je dit deelt op social media! Gebruik dan de tag #foodilovenl en #magionipizza of tag mij @foodilovenl en @magionipizza in jouw bericht.
Enjoy!
ps: dit blog is tot stand gekomen in samenwerking met Magioni.