Heb jij vanavond geen zin om lang in de keuken te staan? Maar wel zin in pizza? Ik maakte vanmiddag deze gezondere variant de pita pizza.
Ik ben dol op pizza! Maar schrik altijd van het aantal calorieën wat er in een hele pizza zit, dus leg hem altijd weer heel snel terug in het vak.
Ook wanneer ik hem zelf vers maak past hij op dit moment niet binnen mijn energiebehoefte. Daarom besloot ik om vanmiddag deze overheerlijke pita pizza te maken
Wil jij vanavond simpel maar toch lekker koken? Dan is dit recept zeker weten een goede tip, super easy voor de woensdag avond.
Ik heb 2 varianten pita pizza gemaakt, maar uiteraard kun je oneindig combineren.
Je kunt ze beleggen met veel restjes uit je koelkast en tevens zijn deze pita pizza’s als lunch ook echt een aanrader.
Eet smakelijk!
Pita pizza (2 personen)
Wat heb je nodig:
– bakplaat en bakpapier
– 4 pita (volkoren) broodjes
– 1 groot blikje tomaten puree
– teentje knoflook uitgeperst
– 1/2 ui in ringen
– 4 el gebakken spekjes
– 4 el tonijn in water
– 6 champignons in plakjes
– 1/4 courgette in plakjes
– 1 tomaat in plakjes
– 8 el geraspte kaas
– versgemalen peper en zeezout
– olijfolie
Hoe maak je het:
Verwarm de oven voor op 200 graden en leg een stuk bakpapier op de bakplaat.
Halveer de pita broodjes en verdeel ze over de bakplaat. Verdeel de tomatenpuree met een lepel over de pita broodjes en top dit met knoflook, ui, courgette en champignons.
Verdeel over de helft van de broodjes de tonijn en de andere helft de spekjes. Top alles met de tomaat en als laatst de geraspte kaas.
Besprenkel eventueel de pita pizza met wat olijfolie en peper en zout. Bak de pita pizza af in de voorverwarmde oven op 200 graden 10 minuten.
Enjoy!