Ik beken! Misschien ben ik wel verslaafd aan bananenbrood. Ik hou van variatie dus vanmiddag maakte ik dit pindakaas bananenbrood, yummie!
Vaak bak ik op zondag een gezond tussendoortje voor de rest van de week, dit wordt in ieder geval een hemels weekje.
Ik denk dat jullie dit pindakaas bananenbrood ook super lekker gaan vinden. Hij is easy, snel, heerlijk smeuïg en perfect gezoet. Wat wil je dus nog meer op een relaxte zondag? Ik zit nu heerlijk te genieten van een plakje #nomnomnom
Dit pindakaas bananenbrood is perfect als ontbijt, snack of bij je dessert. Ik gebruikte de pindapasta van de Bodyenfitshop, mijn favoriet Je kunt hem ook maken met nutella, jammer genoeg had ik dit niet in huis 😉
Pindakaas bananenbrood
Wat heb je nodig:
– cakevorm, bakspray en bakpapier
– 3 rijpe bananen
– 3 eieren
– 3 el kokosolie
– 1 tl vanille extract
– 150 ml plantaardige melk (ik gebruikte sojamelk)
– 30 gr. kokosbloesemsuiker
– 2 tl bakpoeder
– 100 gr. amandelmeel
– 50 gr. quinoameel
– 75 gr. havermout
– 10 gr. pindakaas of nutella
– evt. een beetje honing
Hoe maak je het:
Verwarm de oven voor op 175 graden en vet een cakevorm in met bakspray. Leg hier een stukje bakpapier in (zie foto)
Mix de banaan in de keukenmachine en voeg de eieren toe. Voeg alle natte ingrediënten toe (behalve de pindakaas) en meng het geheel goed door elkaar.
Voeg alle droge ingrediënten toe en mix het tot een egaal beslag. Voeg evt. naar eigen smaak nog wat honing toe als het niet zoet genoeg is. Meng als laatst met een spatel de pindakaas erdoor.
Giet het beslag in de cakevorm en bak het pindakaas bananenbrood af in de voorverwarmde oven voor ongeveer 45 minuten. Controleer of de cake gaar is met een satéprikker. Komt deze er droog uit dan is hij klaar. Haal de cake na 10 minuten uit de cakevorm en laat hem nog even afkoelen.
Enjoy!
Dat klinkt goed, ga ik ook eens proberen!
hoi Marleen
Nou hij was heerlijk!!
Maar ik vond 10 Gr pindakaas wel erg weinig..
Had 20 Gr pindakaas en 20 Gr nutella gebruikt en vond dit eigenlijk niet meer terug..
Klopt die 10 gram wel?
Gr Clarinda
Dit staat nog op mijn to-try lijstje! Alvast bedankt voor het receptje :3 xoxo