Ik ben echt dol op verse pesto! Hij is lekker homemade met allerlei verse kruiden en olijfolie. Wanneer je eenmaal dit pesto recept hebt gemaakt wil je nooit meer in de supermarkt een potje kopen.
Heerlijk met een stokbroodje voor bij de borrel. Het is super makkelijk en zo klaar!
Ingrediënten 1 bakje rode pesto:
– 2 teentjes knoflook
– 30 gr pijnboompitten
– 30 gr Parmezaanse kaas
– 100 gr gedroogde tomaatjes
– evt. 2 gegrilde paprika’s
– olijfolie
– zeezout en verse peper
Ingrediënten 1 bakje groene pesto:
– 2 teentjes knoflook
– 30 gr pijnboompitten
– 30 gr Parmezaanse kaas
– 3 handjes verse basilicum
– olijfolie
– zeezout en verse peper
Hoe maak je het:
Rooster in een droge koekenpan kort de pijnboompitten. Meng alle ingrediënten in een keukenmachine met een scheutje olijfolie tot een gladde massa. Ik gebruik hiervoor een elektrische mini hakker.
Voeg eventueel nog olijfolie toe wanneer je de pesto te dik vind. Dit is naar eigen smaak. Breng de pesto op smaak met zeezout en verse peper.
Enjoy!